V-politiker vil ændre regler for små fartøjer

De mindre fartøjer i Kattegat er hårdt ramt af, at de skal bruge paneler i trawlet. Det vil V-politiker have lavet om

Venstres EU-parlamentariker og næstformand for EU-Parlamentets fiskeriudvalg, Asger Christensen, vil have ændret reglerne for, hvilke redskaber mindre fartøjer i Kattegat skal bruge.

Det skriver TV2 Østjylland.

Baggrunden er, at de små fartøjer i Kattegat er hårdt ramt af regler om, at de skal bruge paneler i trawlet.

Problemet for dem er, at små fartøjer har så lille en trækkraft, at fiskene svømmer ud af trawlposen, når trawlet hives ind.

En af de ramte fiskere er Kim Lykke Pedersen, der glæder sig over, at sagen nu bliver taget op politisk.

– Der er forståelse for problematikken og håb om, at der måske kan findes en løsning, som vi små fiskere i Kattegat kan leve, skriver han i et opslag på Facebook.

Asger Christensen vil i første omgang spørge EU’s fiskerikommissær, om det kan være rigtigt, at man har indført en ordning, der umuliggør fiskeriet for de små fartøjer, og i så fald vil han foreslå, at man laver en ændring af reglerne, så de små fartøjer undtages.

– Jeg nægter at tro på, at det har været intentionen at tage brødet ud af munden på de små fiskerbåde, siger Asger Christensen til TV2 Østjylland.

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0 procent af den maksimalt tilladte fangst

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0...