Ny minister besøgte Bælternes Fiskeriforening

Ministeren besøgte sammen med partifællen Erling Bonnesen Bælternes Fiskeriforening, hvor fiskeriet i Østersøen var på dagsordenen
af Rasmus Sproegel
13 jan 2023
Selvom det ikke engang er en måned siden, at Jacob Jensen blev udnævnt som fiskeriminister, har ministeren allerede aflagt Allan Buch og Bælternes Fiskeriforening et besøg. Besøget fandt sted mandag den 9. januar, og ministeren havde i dagens anledning fået følge af Venstres mangeårige folketingsmedlem fra Fyn, Erling Bonnesen. Besøget vagte glæde og begejstring hos Allan Buch.
- Jeg er rigtig glad for og beæret over, at ministeren har valgt at lægge vejen forbi Bælternes Fiskeriforening så kort tid efter, han satte sig i ministerkontoret. Det er en rigtig god mulighed for at vise fiskeriet frem, et rigtig godt signal og en rigtig god start på samarbejdet med den nye regering, fortæller formand for Bælternes Fiskeriforening, Allan Buch.
På mødet fik Allan Buch rig lejlighed til at fortælle om hele situationen i Østersøen og de mange faktorer, der de seneste år har sat fiskeriet i Østersøen under et enormt pres. Og der er ingen tvivl om, at besøget gjorde indtryk på den nyudnævnte fiskeriminister Jacob Jensen fra Venstre, der ikke lagde skjul på, det har stor værdi at komme ud på besøg og lytte til, hvad der rører sig i fiskeriet.
- Som ny minister er det vigtigt for mig at komme ud og få mødt fiskerierhvervet på deres hjemmebane. Derfor er jeg glad for, at vi mandag fik mulighed for at aflægge Allan og Bælternes Fiskeriforening et besøg. Vi fik et grundigt indblik i de mange sager og udfordringer, som fylder i øjeblikket, bl.a. om ålefiskeriets trænge kår og et eventuelt trawlforbud i Bælthavet. Og vi har noteret os en række gode ideer og perspektiver på situationen, som vi har taget med hjem og vil kigge nærmere på. En stor tak til Allan for et godt besøg, siger minister for fødevarer, fiskeri og landbrug Jacob Jensen (V).

Østersøen i centrum

Ministeren havde afsat hele to timer til besøget, og det gav Allan Buch mulighed for at fortælle vidt og bredt om vilkårene for fiskeriet i Østersøen. Forsamlingen kom omkring ålefiskeriet, der er sat under stort pres som følge af en udvidet lukkeperiode. På mødet blev der diskuteret veje frem for at fastholde ålefiskeriet, hvor ministeren og hans følge ivrigt lyttede til ideerne.
Desværre er situationen i Østersøen alvorlig, hvorfor mødet uundgåeligt også kom omkring behovet for ophugning, hvor der blev talt om, hvorvidt der er afsat midler nok, og om kriterierne for at få ophugning er rimelige og giver de rigtige fartøjer mulighed for at få ophugning.
Derudover blev de mange forhadte regler om alt fra lukkeperioder og bifangstregler, der i dag spænder ben for fiskeriet, også berørt, ligesom det kontroversielle trawlforbud i Bælthavet naturligt også var et emne. Allan Buch gjorde det klart, at fiskerierhvervet er klar til at samarbejde om at finde konstruktive løsninger på de udfordringer, fiskeriet i Østersøen står over for.
- I Danmarks Fiskeriforening og i Bælternes Fiskeriforening arbejder vi benhårdt for at sikre, at fiskeriet i Østersøen får bedre vilkår, og jeg kunne mærke på både ministeren og Erling Bonnesen, at de begge er helt enige i, det er vigtigt at holde fast i fiskeriet i de mindre havne rundt om Østersøen. Derfor er jeg på baggrund af mødet helt sikker på, vi kan få et godt samarbejde stablet på benene, konstaterede Allan Buch.

Læs mere om:

Flere Nyheder