Fiskeriminister: Utrolig glad på danske fiskeres vegne

Jacob Jensen (V) er glad for, at EU og Norge er nået til enighed. Han har presset på - og vil sætte ind, så samme situation ikke sker igen
af Line Dalgaard Jensen
17 mar 2023

Og det er ikke kun de danske fiskere, der er glade for, at EU og Norge er nået i mål. 

Også fiskeriminister Jacob Jensen (V) ånder nu lettet op.

- Jeg er utrolig glad på danske fiskeres vegne over, at der nu langt om længe er landet en aftale med Norge, der sikrer, at danske fiskere kan genoptage fiskeri i norske farvande, siger han. 

Fiskeriministeren har gennem hele forløbet presset på. Bl.a. har han haft møder med både EU's fiskerikommissær og den norske fiskeriminister. 

- Vi har fra dansk side arbejdet benhårdt og i tæt samarbejde med fiskerne for at lande en aftale så hurtigt som muligt, som fiskerne kan se sig selv i. Det har været nogle svære forhandlinger, og jeg har personligt presset på, hver gang jeg har haft muligheden hos både EU’s fiskerikommissær og den norske fiskeriminister, siger ministeren. 

Men selvom han er glad, så er arbejdet ikke slut. De lange og svære forhandlinger har nemlig givet stof til eftertanke - det skal EU og Danmark lære noget af, så vi ikke ender i den samme situation næste år. 

- Derfor er jeg meget tilfreds med, at vores danske forhandlere nu skal sidde med i en arbejdsgruppe i EU, der skal lave en overordnet strategi for, hvordan vi forhåbentlig undgår samme situation fremadrettet, slutter Jacob Jensen. 

Læs mere om:

Flere Nyheder