HM 555 Kingfisher er taget på fiskeri i norsk farvand

Med en aftale på plads mellem EU og Norge sejlede flere fiskere fluks mod norsk farvand, blandt andre HM 555 Kingfisher

HM 333 Kingfisher hører hjemme i Hanstholm. Foto: Fiskeri Tidende

Oppe langs Norges kyster, der ligger HM 555 Kingfisher og fisker efter blandede fisk, og det har skipper Svenn Grønkjær virkelig set frem til. Oprindeligt var kursen sat mod Shetlandsøerne, men på vej mod britisk farvand fik han den glædelige nyhed, at der endelig var landet en aftale mellem EU og Norge.

– Nu fisker vi efter alt det vi kan få fat i her ved Norge, da vi jo hænger lidt i bremsen med indtægten for i år efter den langtrukne forhandling. Men vi går da efter noget havtaske, kulmule, lange og generelt blandede arter, fortæller Svenn Grønkjær fra HM 555 Kingfisher.

Om det er et godt fiskeri, er svært at blive helt klog på. Selv omtaler skipperen det med en god portion jysk beskedenhed.

– Det er da ikke årstiden lige nu, men det er da brugbart. Jeg tror, vi fangede ti tons blandede fisk på små to dage, så det er da okay, lyder det fra norsk område.

Værd at vente på

Besætningen på den store trawler fra Hanstholm er glad for, at det endelig er blevet muligt at komme ind i norsk farvand igen

– Det har været værd at vente på, at vi fik muligheden for at komme ind i norsk farvand – eller det er det faktisk altid. I år startede vi med at ligge ude i Skagerrak for at fange lidt kuller, hvilket var okay, da der ikke var åbnet op for adgangen til norsk farvand, siger Svenn Grønkjær.

– Men efter to uger ude i Skagerrak blev trykket simpelthen for stort, så vi blev tvunget til at søge mod britisk område. Men det er hårdt for vores kvote at være i britisk område, da det mest er torsk og sej, vi fanger derovre. I norsk farvand er det mere blandet fisk, især i dybt vands-fiskeriet, hvilket er meget bedre for vores kvoter, siger han.

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0 procent af den maksimalt tilladte fangst

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0...