Fiskeriets Arbejdsmiljøråd satte spot på sikkerhed til søs

Fundamentet på DanFish tog et vigtigt, men alvorligt emne op: Søsikkerhed

Sikkerhed ombord på enkeltmandsfartøjer er vigtigt!

Og netop derfor holdt Fiskeriets Arbejdsmiljøråds arbejdsmiljøkonsulent Karsten Korsgaard et oplæg i DanFishs nye område Fundamentet om, hvad man skal have styr på af sikkerhed og udstyr, når man er alene til søs.

Karsten Korsgaard talte om alt fra arbejdsveste, nødstop, alarmer og til sikkerhedslejdere, men for at understrege pointen af, hvor vigtigt det er at have udstyret i orden, havde han en lille film med, som han viste til tilhørerne.

– Mit navn er Thomas Petersen, og 16. marts 2021 faldt jeg overbord fra mit skib E 325 Gitte Christina, lød det fra Thomas Petersen, der efterfølgende kom med sin beretning om, hvordan han den skæbnesvangre dag endte i vandet og var heldig at komme hjem i live.

Konsulenten fra Fiskeriets Arbejdsmiljøråd understregede, hvor heldig Thomas var, når han i dag kan lave sådan en video, for de fleste, der ryger overbord, overlever desværre ikke.

– Fra januar 2016 til i dag har der været syv dødsulykker ombord på fiskekuttere, de seks af dem skete fra enkeltmandsfartøjer. Og ikke alle bliver fundet igen. Derfor er det altså vigtigt, at I har sikkerhedsudstyr på, når I sejler ud – og det gode er, at det konstant bliver mindre og mindre, så det er nemt at arbejde med, lød det fra Karsten Korsgaard.

Til sidst fik forskellige virksomheder mulighed for at præsentere deres forskellige sikkerhedsudstyr. Der var alt fra arbejdsvesten med forskellige radiosender til motorstopknappen, der kan udløses fra et armbånd og sende nødsignal til en mobiltelefon på land.

Følgende producenter præsenterede produkter i forbindelse med oplægget om sikkerhed på enkeltmandsfartøjer: Polaris, stand A 125, ScanMarine, stand A 111 og NavTeam, stand A 118.

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag med oplæg, debatter, smagsprøver og rørefisk

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag...