Formænd håber på langsigtede rammer for fiskeriet

Formændene for Danmarks Fiskeriforening og Danmarks Pelagiske Producentorganisation fortalte tirsdag om deres forventninger til Fiskerikommissionens anbefalinger

Inden nytår forventes Fiskerikommissionen at komme med sine anbefalinger til politikerne om, hvordan fiskeriet i Danmark skal foregå i fremtiden. 

Det satte Danmarks Fiskeriforening (DFPO) og Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPPO) fokus på tirsdag på Danfish-messen, hvor der var debat mellem formændene for de to foreninger.

Fra begge formænd var hovedbudskabet, at de håber, at Fiskerikommissionens anbefalinger vil føre til, at der bliver lagt nogle langsigtede rammer for dansk fiskeri, så de danske fiskere får vished om, hvad de kan regne med i årene, der kommer.

– Vi har lagt vægt på, det er vigtigt med en politisk accept af det fiskeri, vi har. Min forventning er, at Fiskerikommissionen vil have en faktabaseret og ikke en populistisk tilgang til tingene, sagde DFPO-formand Svend-Erik Andersen.

– Jeg tror ikke på, at vi kommer tilbage til en tid uden regler, men jeg håber, at vi kan få et fiskeri med nogle mere moderne rammer, end dem vi har i dag, sagde DPPO-formand Jens Schneider Rasmussen.

Et af de emner, der fyldte meget i debatten, som blev modereret af DFPO’s pressechef Rasmus Knudsen Sproegel, var muligheden for at skaffe den nødvendige arbejdskraft i fiskeriet.

– Her er vi i konkurrence både med alle håndværksfagene, men i særdeleshed med de fartøjer, der bruges i vindmølleindustrien, olieindustrien og i handelsflåden. Derfor er det vigtigt, at vi fortsat udvikler både fiskeriskolen og skipperskolen, men også i den her sammenhæng er det helt afgørende, at der er nogle stabile rammer for fiskeriet, så de unge mennesker kan se en fremtid i fiskeriet, sagde Svend-Erik Andersen.

– Jeg tror på, at vi med en moderne tilgang kan vende udviklingen, så vi i fremtiden kommer til at se folk skifte fra handelsflåden til fiskeriet. Det behøver ikke være den anden vej, for fiskeriet er et spændende erhverv, og vi har nogle fartøjer af meget højere standarder, end man har i handelsflåden. Vi er i hvert fald forpligtet til at prøve at vende udviklingen, sagde Jens Schneider Rasmussen.

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn omstilling af fiskeriet

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn...