Bent Rulle fylder 80 år

Den første formand for Danmarks Fiskeriforening fylder 80 år

Søndag d. 17. september kan Bent Rulle fejre sin 80-års fødselsdag, men han kan også se tilbage på et langt liv, hvor han har sat sit præg på især dansk fiskeri. Han har fået æren af prale med, at han var den allerførste formand for Danmarks Fiskeriforening.

Bent Rulle kunne kalde sig formand for Danmarks Fiskeriforening fra 1990 til 2003. Egentlig var han først fra perioden 1990 til 1994 formand for Dansk Fiskeriforening, og fra 1994 til 2003 kunne han så kalde sig formand for Danmarks Fiskeriforening. En forening, der opstod ved en fusion mellem Dansk Fiskeriforening og Danmarks Havfiskeriforening.

Fødselaren er ikke kun et kendt ansigt blandt fiskere, for en stor del af den ældre danske generation husker også navnet Bent Rulle. Dette skyldes, at han var formand for Danmarks Fiskeriforening i en periode, hvor både landbrug og fiskeri fyldte meget i medierne. Han blev i kraft af sit formandskab jævnligt interviewet til bl.a. TV-avisen, hvor han udtalte sig om fiskeriet – og dermed blev Bent Rulle et navn og ansigt, danskerne huskede og forbandt med fiskeri.

Som han selv udtalte til Fiskeri Tidende i 2015:

– Vi var en magtfaktor politisk, og vi var mange fiskere dengang, som vi ikke er i dag.

International indflydelse

Det er ikke kun i dansk fiskeripolitik, at Bent Rulle har haft en indflydelse. For fiskeren fra Læsø har også gjort sig på de bonede gulve hos EU i Bruxelles.

Andre, der arbejdede sammen med Bent Rulle i Bruxelles fortæller, at han forstod at bevæge sig som en fisk i vandet i EU-systemet.

– I forhandlingerne hos ministre, EU-Kommissionen og andre myndigheder er den pæne takt og tone fremme. Men som fisker har jeg altid kunne sige tingene ligeud.

– Jeg har haft det privilegium, at jeg i mange af forhandlingerne stort set er den eneste, der kender det praktiske arbejde som fisker fra bunden. Bureaukraterne skal have modstand, har Bent Rulle engang sagt til Jyllands-Posten.

Hjem til Læsø

I 2003 trak Bent Rulle sig fra formandskabet i Danmarks Fiskeriforening, hvorefter han dedikerede sig til dagligdagen på fødeøen, Læsø. Det blev blandt andet til en tur i lokalpolitik, da han frem til 2009 sad i kommunalbestyrelsen og opnåede at blive viceborgmester. Fra 2009 til 2015 blev Bent Rulle atter involveret i fiskeripolitik, da han genindtrådte i stillingen som formand for Læsø Fiskeriforening.

I dag ejer Bent Rulle restauranten Røget Fjæsing på havnen i Østerby på Læsø, hvor der sælges netop røget fjæsing, men også andet lækker fisk fra Kattegat. Restauranten, der er sat til salg, er åbnet i sommersæsonen, og resten af året bruger Bent Rulle gerne i Tyrkiet, hvor familien i over 20 år har haft et hus.

Den runde dag skal fejres med den nærmeste familie, der består af børn, børnebørn og oldebørn.

Fra Danmarks Fiskeriforening lyder der et stort tillykke med fødselsdagen til Bent Rulle.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...