Formand: – Vi er tilfredse med, at vi nu får beskyttet de fem rev

Beskyttelse af fem rev mod bundslæbende redskaber skaber ikke panik hos Danmarks Fiskeriforening, der hilser forslaget velkommen

Formand for Danmarks Fiskeriforening Svend-Erik Andersen. Foto: Fiskeri Tidende.

Hos Danmarks Fiskeriforening er formand Svend-Erik Andersen ikke utilfreds med den udmelding, der kom tidligere i dag fra fiskeriminister Jacob Jensen (V) om, at han har sendt et forslag til EU-Kommissionen om, at han ønsker at få etableret et forbud mod brugen af bundslæbende redskaber omkring fem stenrev i dansk farvand. Dette forbud skal være med til at beskytte de fem områder, der er en del af Natura 2000-områder.

– Vi er tilfredse med, at vi nu får beskyttet de fem rev. Vi er blevet inddraget løbende i processen, og det viser, at vi i fiskeriet gerne vil være med til at beskytte havet, og i øvrigt er klar til at samarbejde, lyder det fra formand for Danmarks Fiskeriforening Svend-Erik Andersen.

Han fortæller, at de danske fiskere generelt ikke fisker på stenrev med bundslæbende redskaber, hvilket betyder at beslutningen ikke får de store konsekvenser for de danske fiskere, som i dag fisker på omkring 20 procent af havet.

– Lukningen forhindrer udenlandske bomtrawlere i at fiske på revene, og det er positivt, fortæller Svend-Erik Andersen.

De fem revområder, som fiskeriminister Jacob Jensen (V) ønsker at beskytte mod bundslæbende redskaber, er Lønstrup Rødgrund, Thyborøn Stenvolde, Jyske Rev, Store Rev og Gule Rev, der alle ligger ud for den vestjyske kyst i Nordsøen og Skagerrak.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...