Danske Fiskeauktioner har sejret i sag om fiskekasser på gulvet

Sagen drejer sig om, hvorvidt fiskekasser må stå direkte på gulvet i auktionshallen i stedet for at blive sat på en palle

Michael Lodahl Danske Fiskeauktioner

Michael Lodahl ejer og driver Danske Fiskeauktioner. Arkivfoto

7. juli 2021 var en repræsentant for Fødevarestyrelsen på kontrol, hvor han bemærkede kasser med fisk hos Danske Fiskeauktioner i Thyborøn, der stod på et rengjort og nyvasket gulv. Det skriver Dagbladet Holstebro.

Repræsentanten fra Fødevarestyrelsen vurderede, der var fare for, at fisken kunne blive forurenet af opsprøjetende vand fra trucks. Der var fare for, at vandet kunne forurene den underliggende fisk, lød vurderingen fra Fødevarestyrelsen.

Frikendt i byretten

Men kasserne er konstrueret til at stå på gulvet og til at kunne stables. De er formet på en måde, så vand bliver fanget og ledt ud af kassen – uden at komme i kontakt med fisken. Men parterne var uenige, og tvisten havnede derfor i retten.

I byretten er Danske Fiskeauktioner fiskeauktionen nu blevet frikendt, og Fødevarestyrelsen dømt til at betale sagens omkostninger.

– Jeg er mest tilfreds med, at Fødevarestyrelsen skal bevise, at der sker en kontaminering. Det er ikke længere nok, at de bare har en formodning, siger Michael Lodahl, der ejer og driver Danske Fiskeauktioner, til Dagbladet Holstebro.

Mere om Danske Fiskeauktioner:

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå i stykker efter opsendelsen. Dermed skulle der ikke være...

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå...