Fiskere skal stå sammen overfor vindmøllevirksomheder

Det er på tide at fiskere gør en fælles front, så havvindmøllevirksomheder tvinges til at blive bedre til at overholde gældende love og regler

Thomas Rahbek Sloth, formand for Sydvestjysk Fiskeriforening, fremlægger sin beretning på foreningens generalforsamling fredag 22. marts. Foto: Edmund Jacobsen

(Artiklen er opdateret 12.04.24 med synspunkt fra Vattenfall. Se sidste afsnit i artiklen)

Det kniber gevaldigt for vindmøllefirmaerne at behandle fiskerne ordentligt. Sådan lød det blandt andet fra formand Thomas Rahbek Sloth, da Sydvestjysk Fiskeriforening indledte deres generalforsamling på Hotel Fjordgården i Ringkøbing her til formiddag.

– Vattenfall siger, at de vil sameksistensen, men arbejder alligevel på at spille fiskerne ud mod hinanden, så det i sidste ende bliver billigere for dem. Men faktum er, at de har opsat møller uden at overholde Fiskerilovens §78, sagde Thomas Rahbek Sloth til de godt og vel 60 fremmødte.

Omhandler mulighed for erstatning

Fiskerilovens §78 omhandler blandt andet muligheden for erstatning til fiskere, når der for eksempel opstilles havvindmøller i områder, der traditionelt har været gode fiskepladser.

– Der skal derfor lyde en opfordring her fra, og det er: Lad os stå sammen, så kan vi altid slås internt om fordeling af midlerne, sagde Thomas Rahbek Sloth blandt andet i sin beretning.

Opdatering 12.04.24
Vattenfall fik ikke mulighed for at forholde sig til kritikken i artiklen, dengang den blev skrevet. Vattenfall har efterfølgende gjort opmærksom på, at de er uenige i de påstande, der fremføres i artiklen. Vattenfall mener selv, at de har fulgt alle regler og forskrifter i forbindelse med opsætning af havvindmølleparker.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...