Svend-Erik Andersen: Man hærger ikke, når man følger regeringens regler

I et debatindlæg i Altinget kritiserer Svend-Erik Andersen miljøministeren for at bruge udtrykket ”hygge-hærger” om fiskernes arbejde

I podcasten Den Dyriske Time var miljøminister Magnus Heunicke 29. februar gæstevært, hvor der blandt andet blev talt om trawlforbud i Bælthavet. Undervejs i optagelsen udtaler ministeren, at fiskerne hygge-hærger i de indre danske farvande, når de bruger bundslæbende redskaber som led i deres arbejde.

Denne kommentar er ikke faldet i god jord hos hverken fiskerne eller Danmarks Fiskeriforening, hvilket har fået formand for Danmarks Fiskeriforening Svend-Erik Andersen til at skrive et indlæg i Altinget, hvor han kritiserer ministeren for dennes sprogbrug.

– Udtalelsen faldt med henvisning til, at der stadig må fiskes med bundslæbende redskaber i Bælthavet, hvilket regeringsgrundlaget har sikret. Og ministeren mener åbenbart, at det er noget, fiskerne gør for hyggens skyld, da der alligevel ikke er nogle fisk at fange, skriver Svend-Erik Andersen, for efterfølgende at slå fast, at fiskerne ikke fisker for hyggens skyld – de udfører deres arbejde.

Formanden for Danmarks Fiskeriforening kalder det under lavmålet, at ministeren bruger den slags ord om folks arbejde, især fordi regeringen, og dermed Magnus Heunicke, selv har været med til at sætte trawlforbuddet i bero.

– Derfor skal de danske fiskere ikke udskammes for at fiske videre i Bælthavet. Det er under lavmålet, og det klæder bestemt ikke Socialdemokratiet at sparke til det arbejdende folk på den måde.

Læs hele debatindlægget her

Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder

Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder