Nordjyske borgmestre bakker op om fiskeriet

De nordjyske borgmestre glæder sig over, at miljøminister har kasseret udskældt rapport om trawlfiskeriet

– Vi har al mulig grund til at være stolte af vores fiskere, som hver dag leverer sunde og klimavenlige fødevarer, og som bidrager med tusindvis af arbejdspladser.

Det er udmeldingen fra bestyrelsen for Nordjysk Fiskerikommune Netværk, som netop har holdt møde på Læsø.

– Vi er rigtig glade for, at miljøministeren har afvist den meget kritiserede rapport om trawlfiskeri fra Århus Universitet. Nu kan beslutninger om havmiljøet træffes på grundlag af korrekte oplysninger. Vi har nu en enestående mulighed for at genstarte dialogen om, hvordan vi beskytter vores havmiljø. En dialog, som fiskerierhvervet er en væsentlig medspiller i. Fiskerne har længe efterlyst en mere faktabaseret diskussion om trawlfiskeriet, som i dag er markant anderledes end det var for flere årtier siden. Fiskeriet er afhængig af et sundt havmiljø og er villig til at bidrage til det, lyder det fra netværket.

Fiskeriet er et vigtigt erhverv i Nordjylland. 2/3 af fiskeriets landinger i Danmark sker i de nordjyske fiskerikommuner. Når fiskeriet kommer i modvind og får skyld for at medvírke til dårligere havmiljø rammer det derfor Nordylland særligt hårdt.

Derfor har de fiskeriafhængige kommuner i Nordjylland – Hjørring, Frederikshavn, Læsø, Thisted, Jammerbugt og Morsø – sammen etableret Nordjysk Fiskerikommune Netværk.

Netværket er et politisk samarbejde, hvis formål er at påvirke rammevilkårene for fiskeriet i tæt dialog med erhvervet og skabe øget politisk fokus på fiskerierhvervets store betydning for de seks medlemskommuner.