Giv DTU Aqua besked, hvis du ser en stenbider med mærke

Et forsøgsfiskeri er nu i gang, hvor stenbidere udstyres med mærker – og fanger du sådan en, hører DTU Aqua gerne fra dig

Mærkerne består af et tyndt plastikrør med et unikt identifikationsnummer. De kan være grå, gule eller røde og sidder i fiskens pukkel. Foto: DTU Aqua

Det er forbudt at fiske målrettet efter stenbidere i 2025. Men hvis der alligevel går en stenbider i dit garn, og den har et mærke, så kontakt DTU Aqua.

DTU Aqua er nemlig i samarbejde med Danmarks Fiskeriforening i gang med et forsøgsfiskeri, hvor fiskere er med til at mærke fiskene i Kattegat og Bælthavet, hvorefter de bliver genudsat.

Formålet er at indsamle detaljeret biologisk information om stenbider og at forbedre datakvaliteten og opnå et mere præcist billede af fiskeriindsatsen – alt sammen med henblik på at forbedre den fremtidige forvaltning.

Derfor er det vigtigt, at du straks kontakter DTU Aqua, hvis en af de mærkede stenbidere går i dine garn.

Hvad gør du, hvis du fanger en mærket stenbider?

  • Hvis fisken er opskyllet og død: Frys den ned, og kontakt DTU Aqua for afhentning. DTU Aqua skal have hele fisken. Udfyld formularen på fiskepleje.dk. Du får en dusør på 100 kr. plus porto for returnering af fisk med mærke.
  • Hvis fisken bliver fanget i fiskeri: Tag et billede af fisken og af mærket (så nummeret er synligt). Genudsæt fisken med mærke. Det er ikke tilladt at lande fisken, heller ikke selvom den er død. Udfyld formularen på fiskepleje.dk. Du får en dusør på 100 kr. for indsendte oplysninger.

Oplysningerne om, hvor fisken med mærket blev fanget igen, skaber viden om, hvordan stenbidere vandrer, og hvor de opholder sig.

Læs mere på fiskepleje.dk

Ny bestyrelse valgt i Bønnerup

På grund af uenigheder i Bønnerup Fiskeriforening har der været ekstraordinær generalforsamling

Ny bestyrelse valgt i Bønnerup

På grund af uenigheder i Bønnerup Fiskeriforening har der været ekstraordinær generalforsamling