Regnskab: Fremgang for Orskov Yard

Værftet i Frederikshavn overgår sine egne forventninger i regnskabsåret 2018/19 med et resultat, der er mere end fordoblet i forhold til året før

Orskov Yard A/ S i Frederikshavn melder om fremgang i årsregnskabet for 2018/19.

Omsætningen endte på 577 millioner kroner og resultatet efter skat på 21 millioner kroner, mere end en fordobling i forhold til regnskabsåret 2017/18, skriver Nordjyske.dk

Orskov servicerer og reparerer mange forskellige skibstyper. Borerigge og forsyningsskibe til olie-og gasindustrien (offshore), færger, fiskefartøjer, tankskibe og militærfartøjer er at finde blandt virksomhedens kunder.

Værftets administrerende direktør Lars Fischer og direktør Christina Ørskov fra Orskov Yard sammenfatter udviklingen på værftets forskellige forretningsområder:

-Offshore-segmentet har stabiliseret sig efter flere års nedtur. Samtidig fortsætter servicering af færger og fiskeriet med at være en betydelig del af vores aktivitet.

I forhold til fiskeriet er det især de store danske, grønlandske og canadiske trawlere, der kommer til værftet for at få udført opgaver.

Udvider med fjerde flydedok

Værftet har en fjerde flydedok under bygning i Tyrkiet, som bliver leveret i løbet af 2020.

Den nye flydedok vil kunne tage skibe med en længde på op til 180 meter og en dybgang på 8,5 meter og vil betyde, at værftets kapacitet vil vokse med op imod 30 procent.

Værftet har også investeret i et stort mobilt landstrømsanlæg, som kan levere 1200 kVA.

Det er en optimistisk daglig ledelse, når det kommer til det nye regnskabsår, der begyndte i oktober måned.

-Her tre måneder inde i det nye regnskabsår ser vi et fortsat højt aktivitetsniveau med mange spændende opgaver i ordrebogen, siger de to direktører.

 

Debatten om dansk fiskeri er ramt af mentalt iltsvind

Debatindlæg skrevet af Svend-Erik Andersen, der er bragt i Politiken 18. juni 2024.

Debatten om dansk fiskeri er ramt af mentalt iltsvind

Debatindlæg skrevet af Svend-Erik Andersen, der er bragt i Politiken 18. juni 2024.