18 aktører fra Hanstholm er atter samlet til fiskerimesse i Aalborg

Når den internationale fiskerimesse DanFish løber af stablen, kan man igen i år finde alle deltagere fra Hanstholm Havn på samme stand
01 okt 2021

18 Hanstholmvirksomheder er endnu en gang gået sammen og fylder scenen på DanFish messen i Aalborg. Virksomhederne spænder vidt og viser dermed, hvor meget Hanstholm har at tilbyde fiskeindustrien.

- Det er vigtigt, at vi står fysisk sammen på messen. Dermed gør vi både Hanstholm Havn mere synlig og sender samtidig et klart signal om, at vi arbejder sammen om at skabe mere aktivitet på havnen, siger en af deltagerne, Jesper Kongsted, der er auktionsmester hos Hanstholm Fiskeauktion, som årligt omsætter mere end 40.000 tons konsumfisk. 

Havnedirektør Nils Skeby ser det også som en stor styrke, når mange Hanstholmvirksomheder står sammen. Men han ser det også som en nødvendighed:

- Når vi står sammen, giver det os nogle større muskler at spille med. Og det er nødvendigt for den fortsatte udvikling som udvidelsen af havnen har muliggjort. Samtidig er vores store ambitioner om en klimavenlig havn helt afhængig af, at vi arbejder i samme grønne retning. siger Nils Skeby, som kan se tilbage på en proces, som har gjort både havnen og aktørerne parat til at arbejde videre mod nye fælles mål for Hanstholm Havn.

Foruden Hanstholm Havn og Hanstholm Fiskeriauktion kan deltagerne på DanFish også møde Hanstholm Fiskeriforening, Hanstholm Samlecentral A/S, HM Elektro A/S, BOAtech, Hanstholm Servicenetværk, HE Marine A/S, West-Ship / Thorkil Grøn Samlecentral, Hanstholm Havns Indkøbsforening, TMP hydraulik A/S, Nordkøl, Hanstholm Havns Olieforsyning Aps, North Sea Yard A/S, Hanstholm Skibssmedie ApS, Thisted Kommune, Revision Limfjord og Thy Erhvervsforum.

Deltagerne står centralt på den 260 m2 store scene. Der bliver derfor ikke de store udfordringer med at finde Hanstholm på den velbesøgte messe. Samtidig har deltagerne god gavn af hinanden:

- En af fordelene ved at stå så mange forskellige virksomheder sammen er, at vi kan hjælpe både kunderne og hinanden. Hvis jeg for eksempel har snakket med en potentiel kunde, der mangler en smed, så er det jo nærliggende, at jeg sender ham videre til skibssmeden fra vores havn. På den måde viser vi alle de kompetencer, havnen har, siger Jesper Kongsted

Havnedirektør Nils Skeby er glad for den brede opbakning, der er til fælles deltagelse på messen. Her fremhæver han også samarbejdet med Thy Erhvervsforum:

- Det har krævet meget koordinering og ikke mindst planlægning at få det hele til at gå op, når så mange virksomheder skal møde op sammen. Her er Thy Erhvervsforum gået forrest og har sørget for, at det kan lykkes, siger Nils Skeby.

De deltagende virksomheder ser frem til tre gode dage fyldt med fremvisning af produkter og services, networking, dialog, lækre smagsprøver med Hanstholm-fisk og masser af havnestemning.

Læs mere om:

Flere Nyheder