Danskfanget fisk bliver let til lækker sushi

Sushi er et hit, og det bliver kun bedre, hvis man eksperimenterer med rødspætter og knurhaner fremfor laks og tun

Danskerne elsker sushi. Desværre er det bare ofte de importerede fisk som laks og tun, som finder vej til nigiri og makirullerne. Men sådan behøver det bestemt ikke at være.

Sushikok Kaoru Fujisawa med restauranten Selfish slår et slag for den danskfangede fisk til sushien, og til DR giver han sine bedste fisketips til alle glade, danske amatørsushikokke.

Gå efter fisk i sæson. Den skal være frosset ned inden brug; mindst 24 timer i minus 20 grader – spørg gerne fiskehandleren. Og så er der fem styk, som han synes, er særligt gode.

 

Fladfisk

Rødspætte, søtunge, slethvar og pighvar er alle gode til sushi. Det er en god idé at marinere fisken i lidt soja med citronsaft i ca. fem sekunder.

 

Knurhane

Med sit let grålige, fine og faste kød er knurhanen et godt bud på en sushifisk. Den behøves ikke at blive marineret og skal blot skæres tyndt ud. Eneste udfordring er de mange ben, som gemmer sig i en knurhane.

 

Hornfisk

Sæsonen for hornfisk er begyndt, og den kan sagtens bruges til sushi. Kødet er meget fast, og derfor er den god rå. Igen er der nogle ben, som skal fjernes, men de er heldigvis nemme at spotte med den grønne farve.

 

Makrel

Makrellen er ikke bare sund, men også en fisk, som japanerne bruger til sushi. De salter den først og lægger den derefter i risvineddike.

 

Stenbiderrogn

Rogn er også populært på sushi, og det behøver ikke være fra laks og ørred, men derimod stenbider. Og det skal selvfølgelig helst være helt frisk rogn. Stenbiderrogn har en delikat og fin smag, så hold igen med wasabi og soja.

Stop for fiskeri af tobis på rationsvilkår

Meddelelse om straksregulering nr. 20 - 2024 om stop for fiskeri af tobis på rationsvilkår i tobisforvaltningsområde 2r i Nordsøen og Skagerrak

Stop for fiskeri af tobis på rationsvilkår

Meddelelse om straksregulering nr. 20 - 2024 om stop for fiskeri af tobis på rationsvilkår...