Næste generation er klar til at stille sig ved roret i bornholmsk rejevirksomhed

Det har været planlagt længe, og nu er de første skridt taget i forbindelse med generationsskiftet i bornholmske Ocean Prawns A/S

Siden 1976 har Kristian Barslund Jensen stået ved roret i den bornholmske virksomhed Ocean Prawns. Faktisk var han med til at stifte virksomheden, som siden 1970’erne er vokset sig til en af verdens største leverandører af bæredygtige og MSC-mærkede hellefisk og rejer.

For at fremtidssikre virksomheden valgte Kristian Barslund Jensen tidligere på året at træde tilbage som direktør og i stedet overlade ledelsen til sin ældste søn, Daniel Barslund, som har siddet i bestyrelsen siden 2012.

– Papirarbejdet er lavet, men selve generationsskiftet vil foregå over nogle år, i hvert fald minimum de næste tre år og nok nogle flere. Der er meget viden, der skal flyttes videre. Kristian har selv været på havet, der er meget i forhold til fiskeplanlægning, han skal lære fra sig. Vi har også gang i en nybygning i Tyrkiet, hvor Kristian sidder med rigtig meget viden, det er også derfor, at vi strækker det over en længere periode, forklarer Daniel Barslund om beslutningen om det mere rolige ledelsesskift i familievirksomheden.

Hos Ocean Prawns er de glade for, at Kristian Barslund ikke forsvinder fra virksomheden fra den ene dag til den anden, men at han vælger at fortsætte som arbejdende bestyrelsesformand.

– Der er for mange års erfaring gemt i Kristian, han har været med til at starte hele rejefiskeriet op i Nordatlanten. Der ligger rigtig meget viden der, også i forhold til den nybygning, vi er ved at få lavet i Tyrkiet. Vores største forretning er i Canada, og vores partner derovre er ikke så vidende i forhold til nybygninger, så vi sidder med rigtig meget god viden og erfaring her i vores tekniske chef og Kristian, fortæller Daniel Barslund.

Store sko, der skal fyldes ud

Daniel Barslund er godt klar over, at det ikke er hvem som helst, han overtager direktørposten efter. Godt nok er det hans far, men det er også manden, der har været med til at skabe Ocean Prawns fra bunden og gøre virksomheden international, dengang der blev indført kvoter på havets store spisekammer.

– Det er nogle store sko, der skal fyldes ud. Vi har nogle rigtig gode medarbejdere og nogle gode samarbejdspartnere rundt om i verden. Så det bliver ikke sådan, at jeg ikke ved, hvor jeg kan ringe hen, hvis der opstår tvivl om det mindste. Den grundviden og -basis, der er bygget op igennem mange år, er en af årsagerne til, at jeg ikke ryster på hånden i forhold til det her setup, fortæller Daniel om det at skulle overtage efter sin far.

Far Kristian Barslund Jensen er glad for sin nye rolle som arbejdende bestyrelsesformand, men han er slet ikke til at skyde ned, når han tænker over det faktum, at hans ene søn i dag er den nye chef for det hele.

– Det er helt perfekt, man kan næsten ikke ønske sig noget bedre end det her. Men det kræver selvfølgelig at man føler, at man overlader det hele til nogle trygge hænder. Det er ikke en selvfølge, at man skal overlade sin virksomhed til sine børn, og det var heller ikke en selvfølge i det her tilfælde. Daniel har virkelig sat sig ind i virksomheden og vist, at han vil den og kan sikre den i fremtiden. Og skulle det gå galt, så skal vi nok få stoppet ham inden han ruinerer virksomheden, fortæller Kristian Barslund Jensen med et smil.

Familien Barslund Jensen består ikke kun af Kristian og Daniel. Det er også en anden søn, Martin, der ikke er nær så involveret i familieforetagendet som storebror Daniel – udover den bestyrelsespost, som han har.

Mulighed for år til år fleksibilitet

Meddelelse om straksregulering nr. 12 - 2024 om mulighed for år til år fleksibilitet på fartøjsniveau fra 2023 til 2024 og for 2025 til...

Mulighed for år til år fleksibilitet

Meddelelse om straksregulering nr. 12 - 2024 om mulighed for år til år fleksibilitet på...