Ny grøn færge på vej til Læsø Kommune

Færgeforbindelsen mellem Læsø og Frederikshavn kan se frem til en modernisering
af Claus Kirkegaard
25 jan 2022

Læsø Kommune har indgået kontrakt om design og udvikling af en ny, moderne og grøn færge mellem Frederikshavn og Læsø.

Det er Dansk-Norsk Færge Konsortium (DANOF), der er blevet tildelt kontrakten, og det forventes, at den nye færge vil være i drift i 2024. Det oplyser skibsingeniørvirksomheden Hauschildt Marine A/S i en pressemeddelelse.

 

Ser frem til ny færge

- Vi i Læsø Kommune er begejstret for, at vi nu har indgået kontrakt med DANOF. Med deres store kompetencer indenfor skibs- og færgedesign er vi i trygge hænder og godt rustet til at kunne anskaffe en ny færgekapacitet til glæde for Læsøs befolkning og gæster, siger Læsøs borgmester, Tobias Birch Johansen.

Han tilføjer, at man uden tvivl vil skulle se frem til et noget anderledes projekt, end hvad man tidligere har diskuteret i forbindelse med ny færge til Læsø, da tiden, økonomien, priserne og den grønne omstilling vil få en helt anden indflydelse på projektet.

 

Gennembrud for alliance

- Med etableringen af DANOF, bestående af Hauschildt Marine A/S og Multi Maritime AS, har vi skabt en stærk dansk-norsk alliance med høj skibsteknisk kompetence for såvel lokale som internationale skibs- og færge projekter, lyder det fra  adm. direktør for Hauschildt Marine, Preben Thuren Larsen i pressemeddelelsen.

- Min far var fiskeskipper på Læsø, og jeg var naturligt involveret i fiskerelaterede erhverv i min opvækst. Her var det tydeligt hvor betydningsfuldt det er at sikre stabile forsyninger til og fra Øen. Derfor er det for mig en drengedrøm, der er gået i opfyldelse, siger Preben Thuren Larsen.

 

Flere Nyheder