Læsø Fiskeindustri ser optimistisk på 2022

Direktøren for Læsø Fiskeindustri forventer, at der også i 2022 vil være stor efterspørgsel på jomfruhummere

2021 endte med at blive et ganske fornuftigt år for Læsø Fiskeindustri, der er den største eksportør af jomfruhummere i Danmark.

– I starten af året så det stadig lidt mørkt ud med corona-nedlukninger, men det begyndte at lysne på den anden side af påske, hvor landene i Sydeuropa begyndte at åbne op igen, og efter sommerferien har der været rigtig stor efterspørgsel – også større, end vi har kunnet efterkomme, siger Lasse Dahl Pedersen, der er adm. direktør i Læsø Fiskeindustri.

Han er også optimistisk, når det gælder 2022.

– Jeg tror på, at der også vil være stor efterspørgsel i 2022, men det er helt afgørende, at der holdes åbent i restauranterne i Sydeuropa. Det er også vigtigt, at der holdes gang i turismen, men jeg er optimistisk, siger Lasse Dahl Pedersen.

Foruden hovedafdelingen på Læsø har Læsø Fiskeindustri fabrikker i Skagen og Frederikshavn samt en fabrik i Skotland.

Fabrikken i Skotland har nu været igennem sit første år, efter at Storbritannien trådte ud af EU, og Lasse Dahl Pedersen konstaterer, at den primære konsekvens af Brexit for Læsø Fiskeindustri har været, at det har givet mere administrativt arbejde.

– Der er ikke kommet told på vores varer, og vi har ikke haft problemer med at få varerne ind i EU. Det har til gengæld givet en hel del mere papirarbejde. Vi skal også afsende varerne en dag tidligere, men vi har udelukkende frostproduktion i Skotland, så den del betyder ikke det store for os, siger Lasse Dahl Pedersen.

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0 procent af den maksimalt tilladte fangst

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0...