Strandby Havn åbner genbrugsplads for genanvendeligt erhvervsaffald

Nu bliver det muligt for alle virksomheder at aflevere genanvendeligt erhvervsaffald på en ny genbrugsplads på Strandby Havn

– Vi har i forvejen pligt til at modtage erhvervsaffald fra de fartøjer, der anløber havnen, så vi finder det naturligt at tage næste skridt og tilbyde samme mulighed for virksomhederne på havnen og i nærområdet. På den måde kan vi være med til at styrke den grønne omstilling, siger havnechef Christian Heidemann Andersen og fortsætter:

– Recyclepit har leveret projektet og udstyret til pladsen. De har specialiseret sig i at levere udstyr der sikrer at det indsamlede affald kan sendes til direkte til genanvendelse, og det gør pladsen unik.

– Det er visionært af Strandby Havn at bygge et anlæg med så stor fokus på affaldssortering til direkte genanvendelse, det er ikke set tidligere i Danmark, siger Recyclepits direktør Lars Steffensen.

Erhvervsvirksomheder har pligt til at kildesortere affald, så det gør man allerede i dag. Derfor kan genbrugspladsen på Strandby Havn fungere som en selvbetjeningsløsning, hvor virksomheder kan tegne abonnement og få et adgangs- og veje kort. Herefter kan man selv veje, registrere og aflevere sit affald i de respektive containere.

Havnen har tænkt fleksibilitet for kunder ind i løsningen. Pladsen vil være åben fra kl. 7-22, så fx håndværkere og mindre virksomheder også kan aflevere affald efter fyraften.

Genbrugspladsen på Strandby Havn er beliggende på Brislingevej 3 bag bådehotellet. Pladsen indvies fredag 14. januar 2022 kl. 13 med tale af borgmester Birgit S. Hansen og mulighed for at bese faciliteterne og høre mere om mulighederne.

Debatindlæg: Et trawlforbud giver ikke flere fisk i havet

I et debatindlæg i Altinget har biolog og teamleder i Danmarks Fiskeriforening Henrik Lund i en kommentar til Alexander Holm, kendt fra Den Dyriske...

Debatindlæg: Et trawlforbud giver ikke flere fisk i havet

I et debatindlæg i Altinget har biolog og teamleder i Danmarks Fiskeriforening Henrik Lund i...