Mindeord: Farvel til engageret erhvervsmand

Poul Petersen, en markant skikkelse inden for fiskeindustrien, er gået bort, 65 år gammel

I en alder af kun 65 år er adm. direktør Poul Petersen stille sovet ind under en forretningsrejse i Portugal, skriver DI.dk

Poul Petersen var igennem hele sin karriere en markant skikkelse inden for fiskeindustrien, en karriere som tog sin begyndelse i 1973 som arbejdsmand i Thorfisk pakhus. Det blev til 38 år i selskabet, de sidste 20 år som administrerende direktør.

Inden han nåede så langt, blev han i Thorfisk koncernen først uddannet all-round kontorassistent, efterfulgt af stillinger som indkøber, salgsansvarlig for det italienske og schweiziske marked samt juniordisponent med eneansvar for eksport til det tyske marked, for senere at blive udnævnt som direktør for Thorfisk Holding A/S og senere for Thorfisk Trading A/S.

I 1997 overtog Poul Petersen ansvaret som administrerende direktør i Norways Seafoods Denmark A/S. Dette var også året, hvor han opstartede egen virksomhed, Rumaca ApS, som beskæftiger sig med salg af brugt udstyr og maskiner til fødevareindustrien samt udlejning af lagerfaciliteter.

Efter Poul Petersen forlod sin hidtil eneste arbejdsplads, udviste han fortsat stor virkelyst, og i 2012 bidrog han til opstart af Vestfisk A/S i Hvide Sande, han tiltrådte som administrerende direktør i Boco Seafood A/S samt opstartede Seafood-Supply.dk ApS .

Poul Petersen var frem til sin alt for tidlig død fortsat administrerende direktør i Boco Seafood A/S, Seafood-Supply.dk ApS samt Rumaca ApS.

Igennem årene har Poul Petersen også bestredet en række forskellige bestyrelsesposter, hvoraf bl.a. kan nævnes næstformand i Danish Seafood Association, bestyrelsesformand i Grenaa Marina, næstformand i DI Randers-Norddjurs samt en række andre bestyrelsesposter.

I DI Randers-Norddjurs, én af Dansk Industris 18 regionalforeninger, var Poul Petersen et yderst aktivt og længst siddende bestyrelsesmedlem. Poul Petersen var aktiv både i selve bestyrelsesarbejdet ved deltagelse i borgmestermøder og fælles arrangementer med først Grenaa Kommune og senere med Norddjurs Kommune.

Men ikke mindst var han dybt engageret i dialogmøder med kommunen, hvor han altid havde god og konstruktiv kritik til kommunen og altid bidrog med meldinger om, hvordan man generelt kunne gøre kommunen mere erhvervsvenlig. Han brændte for lokalområdet og engagerede sig også i DI’s udvalg for Transport og Infrastruktur, han har siddet i Uddannelsesrådet for UU-Djursland, ligesom han har siddet i bestyrelsen for Tradium.

Fiskebranchen i Danmark og Europa har mistet en engageret og respekteret profil, en dygtig og ordentlig forretningsmand med sans for godt købmandskab – en sand fighter. Poul Petersen var et inspirerende menneske, loyal, tillidsvækkende, ordholden og ikke mindst meget vellidt.

Nu er han pludselig ikke længere blandt os, og dermed kommer Norddjurs til at mangle en klar og markant stemme fra erhvervslivet, og fiskebranchen kommer virkelig til at mangle en driftig erhvervsmand.

Æret være Poul Petersens minde.

Stort fremmøde til generalforsamlingen i Bønnerup Fiskeriforening

Det var en generalforsamling udover det sædvanlige i Bønnerup Fiskeriforening i lørdags, da det ikke kun var formanden, som endte med at forlade foreningen...

Stort fremmøde til generalforsamlingen i Bønnerup Fiskeriforening

Det var en generalforsamling udover det sædvanlige i Bønnerup Fiskeriforening i lørdags, da det ikke...