Fiskeriskolen i Thyborøn bliver til North Sea College

North Sea College skal være det naturlige uddannelsescenter for arbejdspladser på havet

Gennem de seneste seks måneder har Fiskeriskolens ledelse og medarbejdere, i samarbejde med skolens bestyrelse og Danmarks Fiskeriforening m.fl., arbejdet intensivt med udviklingen af en ny visionær strategi for aktiviteterne i Thyborøn.

En strategi, der favner bredere end erhvervsfiskeruddannelsen, idet man i den nye strategi skifter fokus til ’havet som arbejdsplads’. Et skifte der bl.a. indebærer, at ’Fiskeriskolen’ skifter navn til ’North Sea College’.

Skolen i Thyborøn er kendt for at være landsskole for uddannelsen til erhvervsfisker, men både realiteter og ambitioner rækker længere end dette. North Sea College skal være det naturlige uddannelsescenter for arbejdspladser på havet, og det indebærer både tilgang af nye uddannelsesaktiviteter, nye undervisningsformer, fornyet skolemiljø, øget internationalt sigte samt nye samarbejdspartnere.

– Siden 2009 har vi – som eneste skole i landet – udbudt erhvervsfiskeruddannelsen, og gennem årene er der kommet nye uddannelser til, som vi ligeledes er eneudbyder af. Først uddannelsen til fiskehandler og senest uddannelsen til erhvervsdykker. Dertil kommer, at vi udbyder en lang række kurser og efteruddannelse på det maritime område. Alt i alt er vi således allerede i dag en central spiller, når det kommer til uddannelser og kompetenceudvikling inden for de blå erhverv. Og dén rolle bliver kun mere fremtrædende fremadrettet, lover direktør Hans Chr. Jeppesen fra EUC Nordvest, som North Sea College er en del af.

 

Et unikt og bredt uddannelsesmiljø

Mulighederne for beskæftigelse inden for det maritime område er i disse år i voldsom vækst i takt med, at nye brancher og jobfunktioner vinder frem.

– Det bugner af vækstmuligheder i og omkring havet, hvor nye industrier inden for CO2-fangst, energi-øer og tangdyrkning med mere vinder frem. Det vil i kommende årtier skabe et massivt behov for uddannelse og kompetenceudvikling inden for det maritime område, og det er hér, North Sea College kommer ind i billedet. Vi tilbyder et visionært, dynamisk og internationalt orienteret uddannelsesmiljø, præget af høj faglighed, udvikling, diversitet og et skarpt bæredygtigt sigte, siger Hans Chr. Jeppesen:

– Samtidig har vi en klar ambition omkring udvikling af nye havnære uddannelser: Vi vil være med, hvor tingene sker, og vi er derfor også klar på at indgå i samarbejder med nye brancher og pilotsamarbejder med forskellige erhvervsparter, så vi sammen kan skabe nye fagligheder og nye, spændende uddannelsestilbud.

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter i de kommende år

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter...