Træt af laks? Spis fisk i sæson

Bl.a. kuller, lange og kulmule gør sig godt på middagsbordet

Danskerne er vanedyr. De spiser alt for meget opdrættet laks, dåsetun og de samme fiskefrikadeller.

Heldigvis er der masser af lækre og spændende fisk, som de danske fiskere hiver op af vandet og har klar til middagsbordet. 

Det skriver Ritzau, som har gode råd klar fra Jens Peter Moestrup Hansen, der er kok og fiskehandlier i butikken Hav, og Heidi Ebey Grønkjær, der er projektleder for Konsumfisk. 

Rødtunge, rødspætte og søtunge er blandt nogle af de fiske man kan forsøge sig med. 

– Rødspætterne har smidt rognen, og nu spiser de sig tykkere og tykkere, så hvis vi spiser dem nu, får vi meget fisk uden for meget rogn, forklarer Jens Peter Moestrup Hansen, mens Heidi Ebey Grønkjær har øjnene rettet mod kulmuler, kullerog lange

– Kulmule og kuller kan man nogle gange få til halv pris af torsk, så der er penge at spare. En lange er også et godt alternativ, som er billigere. Den er måske lidt mere saftig i smagen end torsken. Steg den med bløde løg, så smager den fantastisk.

Bøgsted: Ønsker regeringen i virkeligheden at nedlægge fiskeriet?

Hvorfor er det, at vi ikke ser de nordjyske folkevalgte som Torsten Schack Pedersen, Simon Kollerup og Bjarne Lausten fra regeringspartierne være oppe på...

Bøgsted: Ønsker regeringen i virkeligheden at nedlægge fiskeriet?

Hvorfor er det, at vi ikke ser de nordjyske folkevalgte som Torsten Schack Pedersen, Simon...