Ved sit årsmøde i København torsdag overrakte Marine Stewardship Council (MSC) deres årlige Guldfisk til Etisk Handel Danmark, den danske platform for bæredygtige værdikæder.
Etisk Handel Danmark vinder årets Guldfisk for deres arbejde med at facilitere konstruktiv dialog og langsigtede løsninger for havet igennem Alliancen for Bæredygtigt Fiskeri og Akvakultur.
Etisk Handel Danmark arbejder for en bæredygtig udvikling af vores samfund gennem ansvarlig handel Organisationen samler erhvervs-og brancheorganisationer, civilsamfundet, offentlige institutioner og fonde, fagbevægelsen virksomheder i hele landet. .
På mødet udtrykte MSC sin anerkendelse af Etisk Handel Denmarks rolle som en aktiv drivkraft for mere ansvarlig handel. MSC er en international nonprofitorganisation, der arbejder dedikeret for at fremme bæredygtigt fiskeri og bevare havets biodiversitet. MSC-certificering er et globalt anerkendt mærke, der identificerer fisk og skaldyr fra bæredygtige kilder.
Direktør for Etisk Handel Danmark, Nanna Callisen Bang, siger:
– Der er i den grad brug for at tænke nyt og skubbe på et systemskifte, og det kan kun lade sig gøre hvis vi samler havets aktører på tværs af værdikæden. Lige fra brancheorganisationer, fødevareproducenter og dagligvarehandlen. Vi er i Etisk Handel Danmark både glade og stolte over at modtage prisen, og så er det især et skulderklap til medlemmerne af Alliancen om at fortsætte det konstruktive samarbejde til gavn for havet og fiskerierhvervet.
Markedsansvarlig for MSC i Danmark, Morten Fristrup, tilføjer:
– Etisk Handel Danmark faciliterer et dialogskabende og pragmatisk løsningsorienteret forum i Alliancen for Bæredygtigt Fiskeri og Akvakultur. Derudover viser de en enestående forpligtelse til at fremme bæredygtighed i handlen, og vi er glade for at anerkende deres bidrag med vores årlige pris.
Som en organisation, der opererer globalt, har MSC etableret sig som en ledende mærkeordning inden for bæredygtigt fiskeri. Med mere end 25 års erfaring i at fremme ansvarlig forvaltning af havressourcer, fortsætter MSC med at samarbejde med interessenter over hele verden for at opnå en bæredygtig fremtid for vores oceaner.
På årsmødet delte MSC også opdateringer om sine egne initiativer og projekter, der bidrager til målet om at opnå en bæredygtig På årsmødet delte MSC også opdateringer om sine egne initiativer og projekter, der bidrager til målet om at opnå en bæredygtig havforvaltning. Lige nu er 19 procent af verdens fangster af vilde fisk og skaldyr MSC-certificeret eller i et program på vej mod certificering. Det er MSC’s målsætning at nå 30 procent i 2030, som et bidrag til at nå FN’s Verdensmål 14 (Livet i Havet). MSC-programmet er af FN anerkendt som en global indikator for indsatsen mod tab af biodiversitet