PFOS-sagen: – Handler om at finde ud af, hvor problemet stammer fra

Er det fiskemel, der er skyld i de forhøjede PFAS-niveau i økologiske æg? Det bliver diskuteret i de fleste medier i Danmark i disse dage

Midt i diskussionen om forhøjede PFOS-tal i de økologiske æg og om det er fiskemelets skyld står fiskemelsproducenterne.

Hos Marine Ingredients Denmark fortæller administrerende direktør Anne Mette Bæk, at de umiddelbart ikke finder grund til bekymring.

Hun fortæller, at der jævnligt bliver foretaget prøver af fisk og fiskemel af både industrien og Fødevarestyrelsen, og indtil videre har ingen råbt vagt i gevær og påpeget forhøjede niveauer af PFOS i marine produkter.

– Fødevarestyrelsen har taget prøver regelmæssigt siden 2011, og de ser generelt ikke problemer i det marine miljø – det er i hvert fald, hvad styrelsen har sagt til os, og vores foreløbige analyser viser helt det samme billede, fortæller administrerende direktør i Marine Ingredients Denmark Anne Mette Bæk til Fiskeri Tidende.

Den administrerende direktør fortæller, at danske fiskere, der fisker til industrien, ikke skal have ondt i maven over den nuværende situation.

– Det handler om at få taget nogle prøver og finde ud af, hvor problemet med PFOS i de økologiske æg primært stammer fra. Er det fra dansk fiskemel, et udenlandsk produkt eller noget tredje?, siger hun.

Det forventes fra fiskemelsbranchen, at der kommer krav om grænseværdier for PFOS i fisk fremover. Når og hvis det sker, så skal det også nok gå lyder det fra Marine Ingredients Denmark

– Jeg tænker, at vi nok skal få løst det her. Det er ligesom dengang, hvor der blev indsat grænseværdier for dioxin, der måtte vi nærmest også fra den ene dag til den anden finde en måde at rense for det, hvilket vi gør ganske effektivt i dag, siger Anne Mette Bæk fra Marine Ingredients Denmark.

Sverige vil øge reguleringen af sæler og skarver

Med statsministeren i spidsen lægger den svenske regering nu op til at øge reguleringen af sæler og skarver i svensk farvand

Sverige vil øge reguleringen af sæler og skarver

Med statsministeren i spidsen lægger den svenske regering nu op til at øge reguleringen af...