Naturmødet 2023 slår alle forventninger

Mere end 35.000 mennesker var forbi årets Naturmøde i Hirtshals, hvor også fiskerne deltog og satte hav, fiskeri og fisk på programmet

Foto: Hans Ravn

Det er svært at få armene ned oven på tre dage med sol, ministerbesøg og masser af glade gæster i Hirtshals. Årets Naturmøde har budt på den hidtil bredeste palette – både når det gælder indhold og publikum.

Udover den høje kvalitet i de mange debatter og den flotte politiske opbakning, har de mere end 80 stande været med til at højne gæsternes oplevelse på Naturmødet. 

Bl.a. Danmarks Fiskeriforening var stærkt repræsenteret med en stor stand på kajen.

– Vi havde høje forventninger, og de er i den grad blevet indfriet. På aktørsiden har organisationer og foreninger både til lands og til vands budt ind med et væld af spændende aktiviteter om natur og biodiversitet, og vi kan se at publikum kvitterer. Naturmødet er for alle – ligesom naturen, siger Hjørring-borgmester Søren Smalbro (V).

Chefen for Naturmødet, Leif Lund Jakobsen, er imponeret over aktivitetsniveauet i standområdet:

– Standene skal have stor ros, for de er blevet rigtig gode til at invitere publikum indenfor og engagere dem. Og samtidig oplever vi også, at publikum i stigende grad er nysgerrige og gerne vil lytte og lære. Det giver en fantastisk grobund for de samtaler, som er kernen i ethvert folkemøde, siger Leif Lund Jakobsen.

Det flotte vejr har også været med til at trække publikumstallet i vejret. Naturmødet anslår, at op mod 35.000 mennesker har besøgt Naturmødet i løbet af de tre dage. Oplevelsen er, at gæsterne kommer fra alle egne af landet og har brugt længere tid på deres besøg i år.

Næste års Naturmøde finder sted 23.-25. maj 2024.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...