FF Koncernen leverer et flot overskud for andet år i træk

FF Koncernen opnår et flot overskud efter et år med solid råvaretilgang

FF Skagen modtog i 2023 457.000 ton råvarer, mens Scandic Pelagic modtog 88.000 ton råvarer. Foto: Bo Hellum // FF Skagen

For andet år i træk kan FF Koncernen bryste sig af flotte resultater, meddeler virksomheden i en pressemeddelelse. Efter et overskud på 131 millioner kroner efter skat i 2022, har FF Koncernen løftet barren endnu højere i 2023 med et overskud på 217 millioner kroner efter skat.

Stor tilgang af råvarer

I løbet af 2023 modtog fiskemel- og fiskeolieproducenten FF Skagen 457.000 tons råvarer, hvilket repræsenterer den største mængde råvarer, der er blevet forarbejdet på fabrikken i Skagen i mange år. På den sildedominerede front, Scandic Pelagic, modtog virksomheden 88.000 tons råvarer.

– Vi er rigtig glade for det flotte resultat. Et resultat der igen i år er skabt i en kombination af gunstige markedsvilkår og dygtige medarbejdere, siger CEO i FF Koncernen, Johannes Palsson.

– Markederne for fiskemel og fiskeolie har været gunstige, hvilket har givet os mulighed for at give leverandørerne historisk høje priser for deres fisk, således at alle har kunnet være godt tilpasse, siger CEO i FF Koncernen, siger Johannes Palsson videre.

God udvikling trods udfordringer

CFO i FF Koncernen, Lars Leer, den anden halvdel af direktionen, deler den samme tilfredshed med årets resultat:

– På trods af faldende, men fortsat høje omkostninger til energi og stigende renter er det lykkes at styre koncernen sikkert igennem de forskellige udfordringer, siger CFO i FF Koncernen, Lars Leer.

– 2023 har som tidligere nævnt været præget af særligt gunstige markedsvilkår for fiskemel og fiskeolie, og vi forventer derfor ikke et resultat på samme niveau i det kommende år, tilføjer Lars Leer.

Gode udsigter

FF Koncernen har også haft en positiv start på 2024:

– På råvaresiden er vi foran budget, både i FF Skagen og Scandic Pelagic, og det er vi meget tilfredse med. Det er altid godt med en god start, slutter Johannes Palsson.

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag med oplæg, debatter, smagsprøver og rørefisk

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag...