DTU Aqua-studerende får praktisk erfaring i Skagerrak ombord på Havfisken

Formålet med feltarbejdet er at lære de studerende, hvordan man planlægger og gennemfører forsøg med fiskeredskaber

Forskningsskibet Havfisken. Foto: DTU Aqua

Den 9. og 10. august sejler forskningsskibet Havfisken ud i Skagerrak med en gruppe kandidatstuderende fra DTU Aqua. Dette togt er en del af DTU’s tre uger lange kursus i “Fangstteknologi,” som giver de studerende praktisk erfaring med selektive fiskeredskaber til havs.

Det fremgår af DTU Aqua’s hjemmeside.

Forsøg med fiskeredskaber

Formålet med feltarbejdet er at lære de studerende, hvordan man planlægger og gennemfører forsøg med fiskeredskaber. Gennem praktiske øvelser lærer de at designe dataindsamlingsprotokoller, vælge de rette eksperimentelle metoder og vurdere kvaliteten af de indsamlede data.

Derudover får de indsigt i at anvende avancerede modelleringsværktøjer, som er vigtige i moderne fiskeriforskning.

Teoretiske viden i maritim kontekst

Kurset giver også studerende viden om den kommercielle fiskerisektor, herunder fiskerilovgivningen og de tekniske samt biologiske principper bag aktive og passive fiskemetoder. Feltarbejdet i Skagerrak giver de studerende mulighed for at anvende deres teoretiske viden i en reel maritim kontekst.

Ifølge DTU Aqua er Havfisken udstyret til at levere en realistisk platform for disse læringsaktiviteter. Skibets faciliteter gør det muligt for studerende at udføre de rigtige eksperimenter og indsamle data

Bøgsted tog med ålefiskere på fjordfiskeri

Folketingsmedlem Kristian Bøgsted (DD) blev bekræftet i, at bestandene af sæler og skarver er alt for store, da han forleden var med to sjællandske...

Bøgsted tog med ålefiskere på fjordfiskeri

Folketingsmedlem Kristian Bøgsted (DD) blev bekræftet i, at bestandene af sæler og skarver er alt...