Udsigt til højere oliepris

Der er udsigt til stigende oliepriser efter genåbning i den vestlige verden og Kina samt udsigt til finanspolitiske hjælpepakker i stor skala

Der er udsigt til højere oliepriser end kalkuleret for bare en måned siden, forudser olieanalytiker Jan Bylov fra Jyske Markets, Jyske Bank.

På det netop overståede OPEC+ møde strammede Saudi Arabien grebet om den historiske produktionsaftale, og olieprisens comeback har givet en smule luft til de øvrige olieproducerende lande.

– Vi har samlet set foretaget en mindre opjustering af verdens olieproduktion, men det ændrer ikke på udsigten for verdens oliebalance, som går i underskud fra og med juli måned i år, lyder det fra Jan Bylov i den seneste olieanalyse fra Jyske Markets, Jyske Bank.

Analysen forudser højere olieefterspørgsel i 3. og 4. kvartal i år.

– Den vestlige verden og Kina er i gang med en genåbning, og vi ser et comeback til efterspørgslen i 2. halvår, som får rygvind fra en enorm global penge- og finanspolitisk likviditetsindsprøjtning. Vi har opjusteret vores prognose for Brent-olieprisen og forudser nu en oliepris, som ligger lidt højere end vores sidste olieanalyse. Vi forventer en oliepris på USD 60 i 2. kvartal 2021.

Du kan læse hele olieprognosen her

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0 procent af den maksimalt tilladte fangst

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0...