Lad hornet lyde kl. 12

EBFA opfordrer alle fartøjer til at vise deres utilfredshed mod EU-Kommissionens ønske om at forbyde bundtrawl

I foråret har både tyske og franske fiskere demonstreret mod EU-Kommissionens oplæg til EU-landene om at forbyde fiskeri med bundslæbende redskaber i beskyttede områder. 

Protesterne var bl.a. støttet af den europæiske fiskerialliance European Bottom Fishing Alliance (EBFA), som Danmarks Fiskeriforening og Danmarks Pelagiske Producentorganisation er medlemmer af. Og nu opfordrer netop EBFA alle EU’s fiskere til at vise deres utilfredshed 9. maj til middag.

– Vi opfordrer alle fiskerfartøjer og alle andre fartøjer, der ønsker at vise deres støtte, til at bruge deres sirener og horn 9. maj i fem minutter, lyder opfordringen, som også de europæiske foreninger Europêche og EAPO bakker op om.

Fiskernes højlydte utilfredshed med EU-Kommissionen vil forhåbentlig kunne høres langs alle Europas kyster, fra Middelhavet til Atlanterhavet, Nordsøen og Østersøen – men også gerne i alle havene rundt om i verden.

Fiskerne og borgere opfordres til at filme og optage larmen og oploade dem til deres sociale med hashtagget #SOS_EU_Fishing.

Det er 9. maj, som er udset til protestdag. 9. maj er den officielle Europadag, og dermed en god anledning til at vise, at fiskere på tværs af EU står sammen mod EU-Kommissionens oplæg, som vil få store konsekvenser for fiskeriet i hele EU. 

– Der er stor utilfredshed med situationen. Fiskerne har gjort en kæmpe indsats for at beskytte havmiljøet og genoprette fiskebestandene. Tusindvis af kvadratkilometer er blevet lukket for fiskeri, og 28 procent af fiskerflåden er forsvundet i de sidste 20 år. Men intet ser ud til at være nok. Handlingsplanen er dråben, der får bægeret til at flyde over. Fiskerne har fået nok og vil gerne vise deres enorme utilfredshed. Fremtiden for deres job og deres familier er på spil, siger formand for EAPO Iván López van der Veen.

Miljøminister i skudlinjen: Politikere kræver svar på Cheminova-forurening

Flere medlemmer af Folketinget har indkaldt miljøminister Magnus Heunicke til åbent samråd tirsdag 28. maj i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg for at få ministeren...

Miljøminister i skudlinjen: Politikere kræver svar på Cheminova-forurening

Flere medlemmer af Folketinget har indkaldt miljøminister Magnus Heunicke til åbent samråd tirsdag 28. maj...