Færøsk fiskefartøj forlist: To personer fortsat savnet

14 ud af de 16 besætningsmedlemmer - som alle var fra Færøerne - blev reddet af helikopter. To personer er fortsat meldt savnet

FD 454 Kambur Færøerne

Det færøske langlinefartøj FD 454 Kambur. Foto: FiskerForum

Det færøske langlinefartøj FD 454 Kambur fik tirsdag morgen en voldsom brodsø, hvilket forårsagede en så voldsom slagside, at skibet sank senere tirsdag morgen. Det skriver det færøske medie in.fo

Ulykken skete omkring kl. 07.45 tirsdag morgen omkring 17 sømil sydvest for Akraberg, som er Færøernes sydligste punkt. Skipperen fik hurtigt kontaktet redningstjenesten for at få hjælp, da skibet på dette tidspunkt allerede havde kraftig slagside.

Vindhastigheden i området på ulykkestidspunktet var på omkring 12 sekundmeter, og bølgerne på omkring seks meter.

En redningshelikopter ankom kort derefter til positionen, og hentede de første 13 besætningsmedlemmer fra skibssiden, hvor de befandt sig på grund af skibets slagside. De blev fløjet ind til Suðuroy, hvor de blev braft til det lokale hospital. Helikopteren måtte dog efterlade en mand på skibssiden, da den ikke kunne rumme flere.

Helikopteren vendte tilbage for at hente manden, som var blevet efterladt på det synkende skib, men på grund af meget dårlige vejrforhold tog det forholdsvis lang tid at få hentet manden op fra skibets side. Det lykkedes dog til sidst.

Efterfølgende koncentrerede helikopteren og flere skib i området sig om eftersøgningen efter to savnede besætningsmedlemmer. Denne indsats var fortsat i gang onsdag morgen, oplyser den færøske redningstjeneste ifølge in.fo

Et britisk P-8 militærfly deltager i eftersøgningen, ligesom et Challenger-fly fra det danske forsvar også deltager. Begge fly er udrustet med specialudstyr til netop dette formål.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...