Islændinge køber grønlandsk supertrawler for 410 millioner kroner

Islandske Brim overtager nu en af Nordatlantens mest avancerede og effektive frysetrawlere

Trawleren Ilivileq. Foto: Arctic Prime Fisheries

Det islandske fiskeriselskab Brim har indgået en aftale med det grønlandske selskab Arctic Prime Fisheries (APF) om at købe trawleren Ilivileq for 55 millioner euro, svarende til 410 millioner danske kroner. Denne transaktion markerer et strategisk skridt for Brim, som nu overtager en af Nordatlantens mest avancerede og effektive frysetrawlere, rapporterer det grønlandske medie Sermitsiaq.

Se præsentationsvideo om trawleren (YouTube)

Sermitsiaq skriver videre, at for fire år siden investerede Brim 85 millioner euro – cirka 630 millioner kroner – i APF. Denne investering blev foretaget med henblik på at udvide forretningen og styrke samarbejdet med APF.

En betydelig del af denne kapital blev anvendt af APF til at finansiere købet af den dengang nybyggede trawler Ilivileq, som blev bygget i Spanien.

APF har, ifølge Sermitsiaq, kæmpet med store underskud i flere år. Selskabet har haft fiskerilicens til at fiske blandt andet torsk og rødfisk i havområderne ved Øst- og Sydgrønland. Salget af Ilivileq kan ses som et forsøg på at styrke selskabets økonomiske situation, samtidig med at Brim styrker sin tilstedeværelse og kapacitet i Nordatlanten.