Grønlandsk trawler sunket nær Sisimiut

Der foreligger endnu ingen oplysninger om årsagen til, at den grønlandske trawler Lomur sank lørdag aften

Alle 10 besætningsmedlemmer kom heldigvis fra det i god behold, da den grønlandske trawler Lomur sank syd for Sisimiut lørdag aften. Det skriver det grønlandske medie KNR.

Aasiaat Radio modtog nødmeldingen fra trawleren sent lørdag aften, hvorefter Arktisk Kommando i samarbejde med Grønlands Politi sendte inspektionsskibet Hvidbjørnen og politiets fartøj Ilik mod trawlerens position.

Der foreligger endnu ingen oplysninger om årsagen til forliset. Sagen er nu overdraget til Søfartsstyrelsen, som skal undersøge hændelsen.

Hurtig og effektiv redningsaktion

Royal Greenland skriver ifølge KNR i en pressemeddelelse søndag:

– Vi ønsker at udtrykke vores anerkendelse af de hurtige og effektive redningsaktioner udført af Arktisk Kommando, Grønlands Politi, og alle andre, der bidrog til at sikre besætningens sikkerhed. Deres indsats har været afgørende.

Lomur ejes af Royal Greenland, og fiskede indenskærs i Grønland efter rejer og torsk. Trawleren blev leveret i 1988, er 43,2 meter lang og 9,6 meter bred. Lastkapaciteten var på 130 tons.

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå i stykker efter opsendelsen. Dermed skulle der ikke være...

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå...