Bøgsted: – Der skal handles på redningsbådene NU!

Vi er nødt til at finde en midlertidig, men akut løsning på problemerne med de nedslidte redningsbåde, skriver Kristian Bøgsted i et debatindlæg

Redningsbåd. Foto: Fiskeri Tidende

Nu er det altså på tide, at regeringen med Troels Lund Poulsen i spidsen vågner op og erkender, at det ikke er en holdbar løsning bare at vente på nye redningsbåde.

Mandag den 25/12-2023 var der endnu engang problemer med en redningsbåd. Denne gang var det Emilie Robin fra Hvide Sande, der havde problemer, da den var på vej ud for at hjælpe en fisker, der havde havari.

Her fik Emilie Robin motorstop, og den endte med selv at drive rundt i høj sø.

Denne gang fik man afværget katastrofen, efter at man med helikopter fik firet en elektrikeruddannet redningsmand ned, som lykkedes med at få motoren i gang.

Helt ærligt – det kan simpelthen ikke være rigtigt, at det er disse forhold, vi vil byde vores redningsmandskab.

Det ender jo med at koste liv, hvis ikke vi får gjort noget.

Tilbage omkring den 1. december havde jeg Troels Lund Poulsen i folketingssalen med spørgsmål om situationen med vores redningsbåde, efter at der også var problemer ved Læsø den 23. november.

Det blev til nogle meget løse svar fra vores Forsvarsminister og en fortælling om, at der skam var nye både på vej, men de første kommer jo ikke før engang i 2025.

Jeg fortalte netop også om Emilie Robin, der er bygget i 1989 og jo egentligt burde have været sendt på pension for længst. Vi kan simpelthen ikke bare læne os tilbage og sige, at der kommer nogle nye både engang. Det er ikke fair overfor redningsmandskabet, deres familier eller dem, der måtte have brug for hjælp.

Vi er nødt til at finde en midlertidig, men akut løsning på nogle af de her problemer. Vi kan jo for eksempel undersøge, om flåden og marinehjemmeværnet kan hjælpe med noget, og vi kan også kigge efter hjælp i nogle af vores nabolande. Ellers må man ud og købe nogle færdige både, for det skal gå stærkt. Ellers risikerer vi, at der først bliver handlet, når det går galt og koster liv.

Det er en stor og svær opgave, vi skal have løst, men også en utrolig vigtig opgave, som vi skylder redningsmandskaberne og deres familier at få løst.

Så kære Troels Lund Poulsen, lad os med det samme gå i gang med at løse problemerne med gammelt og slidt redningsudstyr, så det bliver tidssvarende og redder liv i stedet for, at det i værste fald ender med at koste liv.

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter i de kommende år

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter...