Torskefiskeriet er blevet langt bedre

Et forår med dårligt torskefiskeri på grund af sæler er nu blevet afløst af et rigtig godt fiskeri i Skagerrak

Skipper og ejer af garnfartøjet HG 74 Britta, Erik Pedersen, har været halvanden time sydvest for Hirtshals for at røgte garn og på trods af, at der ikke var helt så mange fisk i dag, så er der alligevel til en dagsløn.

– Det har ikke været så godt i dag, som det var i går, hvor jeg havde 22 kasser med ind. Men jeg har da alligevel fået 10 fulde kasser med ind. 10 kasser med fortrinsvis torsk i størrelserne 3’ere, 4’ere og 5’ere, siger Erik Pedersen, som også er godt tilfreds med afregningspriserne.

– Priserne er også fine nok i øjeblikket. På den seneste afregning fik jeg omkring 25 kr. for 5’er torsk, 33 kr. for 4’er torsk og 40 kr. for 3’er torsk. Så med de omkring 300 kilo, jeg har med ind i dag, så er der da til en dagsløn, lyder det fra Erik Pedersen, som nærmer sig havnen i Hirtshals.

Torskefiskeriet var ikke godt i Skagerrak i foråret, men det er blevet langt bedre nu.

– Vi var blandt andet meget plaget af sæler i foråret, hvor jeg også havde en sæl i garnet en dag. Men det er som om, de er forsvundet, og nu er det et godt torskefiskeri igen, og jeg kan fange til en dagsløn, når jeg er ude, lyder det fra Erik Pedersen.

Erik Pedersen fisker alene om bord på HG 74 Britta, som han har haft siden 2005. Og det med at fiske alene er ikke nyt for skipper.

– Til november har jeg fisket i 27 år, og ud af de år har jeg fisket alene i 24-25 år. Det har jeg det godt med. Så er der ikke andre, jeg skal blive enig med omkring fiskeriet. Hvor jeg skal fiske, og hvornår jeg skal fiske, siger Erik Pedersen, som også har fisket væk fra danske havne.

– Da jeg startede som fisker, var jeg med en større garnbåd fra Strandby i Bretagne for at fiske efter tunger nede i Kanalen. Det var godt fiskeri. Men nu har jeg altså vænnet mig til at fiske alene, siger Erik Pedersen.