Alt for meget strøm gør det svært at fiske

Når strømmen driller, så bliver det ikke til så mange fisk for Palle Iversen med kutteren KR 105 Camille II

– Mandag havde jeg et rigtigt godt fiskeri og fangede ca. 250 kg fisk, men i dag spændte strømmen ben for det første træk. Der var egentlig rigtig godt med fisk, men med så meget strøm blev det for svært for mig at slæbe, så jeg måtte give op og prøve et andet sted, fortæller Palle Iversen, der med kutteren KR 105 Camille II fisker i Storebælt.

I alt blev det til 136 kg fisk på dagens tur.

– Det er ikke prangende, men sammen med den fangst, jeg fik i mandags, er det stadig et fornuftigt fiskeri. Jeg har sendt ca. 400 kg afsted til auktionen i Hvide Sande. Der var lidt blandet fladfisk, mest rødspætter, isinger og rødtunger, men jeg fik også 12 kilo slethvar og pighvar, så det var meget godt, fortæller Palle Iversen, der dog er lidt spændt på hvilke priser han får på fisken:

– Det er et stykke tid siden, jeg har sendt fisk afsted til Hvide Sande, så jeg ved faktisk ikke helt, hvordan priserne ligger. Men med den mængde jeg har fanget, skal det nu nok blive en fornuftig afregning. Der er altid flere fisk, når det har blæst lidt. I morgen skulle vejret blive rigtigt fint, så der satser jeg på at sejle tidligt ud, og forhåbentlig bliver det igen til en god fangst. Der skulle i hvert fald ikke være så meget strøm som i dag, så jeg tror, det går lidt nemmere.

Palle Iversen er en af de få fiskere, der er tilbage i Storebælt, og han har gennem de seneste år oplevet, at fiskebestandene bliver mindre som følge af forurening. Derfor har han også i denne uge sendt et læserbrev afsted til Sjællandske Medier. For det er svært bare at se stiltiende til, mens forureningen bare bliver større og større.

– Jeg forstår simpelthen ikke, at de kan få lov til at fortsætte med at svine vores farvande til på den måde, uden at det har konsekvenser. Og slet ikke i disse tider hvor der er så meget fokus på den grønne omstilling. Så nu har jeg sendt et debatindlæg til Sjællandske Medier, hvor jeg beskriver, hvad vi ser og oplever, når vi er ude at fiske. Det rykker nok ikke ved noget, men så ved jeg da i hvert fald, at jeg har gjort et forsøg, siger Palle Iversen.

 

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0 procent af den maksimalt tilladte fangst

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0...