I norsk område så snart vi fik lov til det

HM 120 Astoria satte kurs mod norsk farvand, så snart de fik mulighed for det

For skipper og ejer af fartøjet HM 120 Astoria, Asger Christiansen, var der kun én vej for fartøjet, da forhandlingerne mellem EU og Norge var i hus, og der igen var åbent for fiskeri i norsk område.

– Vi sejlede i norsk område, lige så snart vi fik lov til det. Vi har prøvet at fange rødspætter i norsk del af Nordsøen. Fiskeriet har ikke været så godt, men vandet har nok også været lidt for koldt. Så jeg regner med, at det bliver lidt bedre, når vi kommer lidt længere hen på foråret. Det er ikke let at fange rødspætter på denne årstid, siger skipper, som trods alt er glad for, at der nu er givet adgang til norsk område.

– Vi har da også prøvet det lidt dybere vand i norsk område – både i Nordsøen og i Skagerrak. Det har da været okay, men ikke noget at råbe hurra for. Der har vel været til en dagsløn, men det er mere på grund af priserne på pighvar og rødspætter, end det har været for mængderne, siger Asger Christiansen.

Ud over at det har været koldere end på samme tid sidste år, så har skipper også bøvlet med at få den rigtige fangstsammensætning. Det er meget vigtigt i år.

– Vi kunne hurtigt se, at vi blev drillet lidt af, at der var for mange torsk og havtasker. Og det er arter, vi ikke har ret mange af i år. Så vi skal virkelig have en god sammensætning af fangsten med nogle ukvoterede arter og så rødspætter, som vi har masser af. Fanger vi for mange torsk eller havtasker, så risikerer vi, at vi udelukker os selv fra et eller flere områder, og det vil være en katastrofe, siger skipper.

Nu er han gået lidt i tænkeboks i forhold til næste skridt.

– Nu melder de om lidt dårligt vejr, så måske bliver vi inde her og holder weekend, og så sejler ud igen i påsken. Så er vandet også blevet lidt varmere, siger Asger Christiansen.

Testopsendelser af raketter i Nordsøen

GOSA (German Offshore Space Alliance) planlægger testopsendelser af raketter i Nordsøen i juli

Testopsendelser af raketter i Nordsøen

GOSA (German Offshore Space Alliance) planlægger testopsendelser af raketter i Nordsøen i juli