FN 422 Lina T: Det kan lige gå

Brændstofpriserne gør, at skipper sejler alene i øjeblikket

Foto: G. Vejen

Det nyeste skib i Læsø-flåden, FN 422 Lina T, fisker efter jomfruhummer i Kattegat. Skipper Rune Thomsen var ikke synderligt imponeret over fangsten, da Fiskeri Tidende fangede ham over telefonen.

– Det er blevet til lige godt 80 kilo jomfruhummer på to lange træk på 12 timer, hvilket ikke er særlig godt. Men det er bedre end sidste år på denne tid, hvor der slet ikke var nogen jomfruhummere i området, så jeg skal ikke klage. Når jeg er ene mand, går det lige, havde vi været to, så gik det slet ikke, lyder det fra skipper Rune Thomsen.

De 80 kilo jomfruhummer bliver afsat til Læse Fiskeindustri, som han har en fast aftale med.

– I øjeblikket giver de omkring 70-80 kroner kiloet, hvilket er ganske okay.

Den nyslåede skipper sejler selv i øjeblikket, da de høje brændstofpriser ikke giver råd til, at han tager en mand med om bord. Oprindeligt var tanken, da han investerede i FN 422 Lina T, at han ikke skulle være alene, men det ændrede verdenssituationen på.

– Havde priserne været nede på to-tre kroner literen som normalt, så ville jeg godt kunne have en mand med om bord, men jeg kan kun lige tjene penge hjem til brændstof og til båden sådan som situationen er nu. Havde jeg en mand mere om bord nu, så ville vi også have kunne sejle op mod Norge, hvor der eftersigende skulle være et godt fiskeri nu her. Men det er der bare ikke råd til, da jeg kan ikke tage turen alene, da der er for langt og jeg vil blive for træt, siger han.

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at mindske CO2-udledningen

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at...