A 59 Amalie-Benjamin: Kattegat, Skagerrak og så juleferie

A 59 Amalie-Benjamin er på en af de sidste ture, inden juleferien kalder

I Skagerrak ligger Kenneth Buus Skjoldborg og fisker efter jomfruhummere fra sin trawler A 59 Amalie-Benjamin.

De sidste mange uger har kutteren og den to mand store besætning fisket i Kattegat, men nu er de så at finde i Skagerrak.

– Når vi fisker i Kattegat, så er vi afsted i tre dage ad gangen. Vejrudsigten lovede god blæst, og det er ved at være lidt koldt om fingrene, derfor besluttede jeg sammen med min makker, at vi rykkede over i Skagerrak, så vi ikke skulle for langt væk. Vi holder normalt til i Skagen, og det var praktisk at være tæt på hjemmet, fortæller Kenneth Buus Skjoldborg.

Skipper og hans makker har ikke planer om at trække tilbage i Kattegat, når blæsevejret er suset forbi.

– Jeg tror, vi fisker hjemme fra resten af året. Der er heller ikke så mange dage tilbage af det, at gør noget. Faktisk er vi mest af alt bare klar til at holde juleferie, og planen er at vi først sejler ud på den anden side af nytår igen. Min makker kommer fra København, og han har ikke været hjemme i de sidste par måneder. Så han skal hjem en tur, og så bliver det da rart med lidt ferie, siger han.

Men de to herrer er ikke taget hele vejen til Skagerrak for sjov, der skal nemlig nogle hummere i trawlet. Hvordan det går med det, det er så lidt svært for Kenneth Buus Skjoldborg helt at svære på endnu.

– Det er første dag, vi fisker i Skagerrak, derfor ved vi heller ikke lige, hvor godt et fiskeri, der er her. Men vi har hørt fra de andre, at det skulle være ganske fint. Men generelt er det ikke noget vildt fiskeri. Og i forhold til priserne, så er de jo ikke steget i takt med brændstofpriserne. De to ting følges ikke helt ad, men sådan er det jo, lyder det med jysk beskedenhed ude fra Skagerrak.

Cheminova og andre virksomheder under luppen: Miljøgodkendelser skal revurderes

En ny taskforce vil blive oprettet for at sikre, at virksomheder med direkte spildevandsudledninger er i mål inden udgangen af 2025

Cheminova og andre virksomheder under luppen: Miljøgodkendelser skal revurderes

En ny taskforce vil blive oprettet for at sikre, at virksomheder med direkte spildevandsudledninger er...