Blæsevejr har givet mange dage i land

Det dårlige vejr har vanskeliggjort fiskeriet efter rødspætter, som ellers er oppe i en god pris

Arkivfoto

Det har været en mere end almindelig blæsende vinter, og det er gået udover rødspættefiskeriet, for dels har det givet mange dage i land, og dels har det vanskeliggjort fiskeriet, når det trods alt har været muligt at komme på havet.

Det fortæller fiskeskipper Christen Fjord Lodberg, der har RI 457 Kirsten Fjord i Hvide Sande.

– Vi har nærmest ikke været ude siden nytår. Det er helt vildt, som det har blæst, og de få dage, vi har været ude, har forholdene været dårlige, så det er meget småt, hvad vi har fanget, siger han.

Og det hjælper ikke det store, at rødspætte-priserne på auktionen i Hvide Sande er meget høje, når man ikke fanger noget, konstaterer han.

RI 457 Kirsten Fjord fisker rødspætter i vintermånederne. Resten af året står den på industrifiskeri, som begynder med tobis-fiskeriet i april. Christen Fjord Lodberg er derfor også spændt på, hvor mange tobis man får lov at fange i år.

– Sæsonen begynder den 1. april, og selv om vi snart skriver den 1. marts, så ved vi stadig ikke noget endeligt om, hvad vi får lov at fange. Det er ikke lang tid, man giver os til at planlægge fiskeriet, siger han.

– Tobisfiskeriet er et vigtigt fiskeri for os, men sidste år endte vi med slet ikke at fiske tobis, fordi vi fik hele vores kvote i område fire, som er helt ovre ved Skotland, siger Christen Fjord Lodberg. 

Han undrer sig over, at man i det hele taget har fundet på at opdele tobis-kvoten i Nordsøen efter områder.

– Der er nogle biologer, der på et tidspunkt har bestemt sig for, at en tobis ikke flytter sig. Jeg gad godt vide, hvordan den tanke er opstået, for det giver ingen mening, og jeg forstår ikke, hvorfor der ikke er nogen, der går i rette med det, siger Christen Fjord Lodberg.

Sverige vil øge reguleringen af sæler og skarver

Med statsministeren i spidsen lægger den svenske regering nu op til at øge reguleringen af sæler og skarver i svensk farvand

Sverige vil øge reguleringen af sæler og skarver

Med statsministeren i spidsen lægger den svenske regering nu op til at øge reguleringen af...