Der er mange fartøjer om buddet i Skagerrak

Til gengæld er der gode afregningspriser

Jens Frich fra Hvide Sande har tre fartøjer, som alle er på havet, da vi fanger ham på telefonen i denne uge.

Det ene fartøj, RI 236 Lisbeth Frich, ligger i Skagerrak, hvor det fisker efter blandet fisk. Her har man blandt andet held til at fange lidt rødspætter, men fiskeriet i Skagerrak er presset af, at man er mange om buddet, fordi fiskeriet er skåret ned flere andre steder, konstaterer Jens Frich.

Det andet af fartøjerne, RI 428 Nordkysten, fisker for tiden efter jomfruhummere i Skagerrak og Kattegat. Her er situationen lidt den samme. Der er fornuftigt med jomfruhummere, men man er mange om buddet.

Det tredje af fartøjerne, RI 275 Karinette, er på Nordsøen, hvor det fisker efter rødspætter, men det er ikke sæson for trawlfiskeri efter rødspætter, så her er det meget småt med fangsterne.

– Det er der ikke noget usædvanligt i. Når rødspætterne trækker i januar og februar, så kan man bedre fange dem med garn. Førhen ville vi være taget over i Østersøen på denne tid af året, men der har vi ikke noget at komme efter længere, efter man har skåret kvoterne ned til noget nær ingenting, siger Jens Frich.

– Til gengæld får vi nogle fantastisk gode priser for tiden både for rødspætterne og for jomfruhummerne og for fisk i det hele taget, siger Jens Frich.

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter i de kommende år

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter...