HM 323 Ralima: Det er bestemt ikke dårligt

Niels Jørgen Olsen og HM 323 Ralima fisker efter kuller og rødspætter i Skagerrak

I Skagerrak ligger snurrevodsfartøjet HM 323 Ralima og fisker efter kuller samt rødspætter. Og umiddelbart lyder det til, at der er et ganske godt fiskeri i den danske del af Skagerrak i øjeblikket.
– Jeg har lavet to træk i dag, hvor jeg fik 1700 kilo i det ene, og i det andet var der omkring 1500, så det er bestemt ikke dårligt, lyder det fra skipper Niels Jørgen Olsen.
Indholdet af de to træk bestod, ifølge skipper, mest af kuller, da der ikke er så mange rødspætter at fiske efter i øjeblikket. Det er ikke kun i HM 323 Ralimas lastrum, at det efterhånden er ret tydeligt, at der er mangel på rødspætter.
– Rødspætterne har en god pris på auktionen, men det er jo fordi, der ikke er så mange af dem. Så er det godt, at vi også fanger andet. For kuller får vi omkring 17 kroner kiloet for 2’ere, hvilket er dem, vi fanger flest af. 1’ere får vi omkring 25 kroner kiloet for.
HM 323 Ralima afsætter sine fangster til auktionen i Hirtshals, da det er den fiskerihavn, det store snurrevodsfartøj ligger til i. Og da det netop er et snurrevodsfartøj, så sejler den fire mand store besætning ind til Hirtshals dagligt i øjeblikket.
– Vi sejler ind og losser hver dag i vinterhalvåret, men om sommeren går der lidt længere imellem, som regel et par dage. Det kommer også an på, hvor vi ligger henne. Er det lige ved havnen, så kan vi sejle ind dagligt, men er vi længere ude, så venter vi, siger han.
Mulighed for år til år fleksibilitet

Meddelelse om straksregulering nr. 12 - 2024 om mulighed for år til år fleksibilitet på fartøjsniveau fra 2023 til 2024 og for 2025 til...

Mulighed for år til år fleksibilitet

Meddelelse om straksregulering nr. 12 - 2024 om mulighed for år til år fleksibilitet på...