S 486 Sajoni: Vi har ikke muligheden for at følge efter

Rejerne er svømmet til norsk farvand, men der må de danske rejefiskere ikke fiske

Det meste af den danske rejeflåde ligger stille i disse dage, dette gælder også S 486 Sajoni.

Årsagen til den manglende aktivitet blandt rejefiskerne skyldes simpelthen den manglende adgang til norsk farvand.

– Vi har tidligere på året kunne fange rejer i den danske del af Skagerrak, men nu er rejerne begyndt at trække mod den norske del, og vi har ikke muligheden for at følge efter. Så længe der ikke er adgang til norsk område, er der heller ikke noget rejefiskeri, forklarer fartøjsejer Brian Sørensen.

Den manglende adgang til norsk farvand er ikke det eneste, der er lettere frustrerende ved den nuværende politiske situation. For den smule rejer, som de danske rejefiskere kan fange, de er ikke engang steget i pris – som de normalt ellers ville gøre i sådan en situation.

– Vi kan se, at de norske fiskere afsætter deres rejer til det svenske marked, hvilket er med til at holde priserne på det nuværende niveau. Når de lige vælger det svenske marked skyldes det, at danskerne ikke er interesseret i at købe søpakkede rejer – de gider ikke pille dem selv, og det er nu engang det, nordmændene kommer med, griner Brian Sørensen over telefonen.

Brian Sørensen og makker Henrik Terpet har to rejekuttere, S 486 Sajoni og S 386 Casilo, der begge ligger stille. Denne uventede pause fra fiskeriet har fået makkerparret til at få ordnet nogle praktiske ting.

– Man kan lige så godt få skibene op og smurt under bunden. Det var noget, der skulle ordnes, men det havde da været rart, hvis vi selv havde kunne bestemme, hvornår det skulle gøres, lyder det fra fiskeren, der mangler adgangen til norsk farvand.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...