FN 462 Jeanne: Det er meget op og ned for tiden

Sæsonens vejr gør det ikke nemmere at fange hummer i øjeblikket for FN 462 Jeanne

Foto: Fiskeri Tidende

Det er virkelig blevet efterår over Danmark, og det kan også mærkes for den tre mand store besætning og lærlingen på FN 462 Jeanne. De er lige kommet i land efter syv dage i Skagerrak, hvor jagten har været sat ind efter jomfruhummer.

– Der er virkelig koldt derude på vandet, men det kunne være værre, for vi er ikke udenfor hele tiden. Det er der jo nogle, som er. Det er altid godt at huske på, at nogen altid har det værre end en selv, så bliver det ikke så trist i længden, fortæller skipper Peter Vadsager Husth over telefonen.

Vejret er ikke kun træls for besætningen, det er også træls for omsætningen, da vind og strøm gør det lidt besværligt at fiske efter netop jomfruhummer.

– Først på ugen var det okay, men til sidst på vores tur var det ikke et særlig godt

fiskeri. Det er meget op og ned for tiden. Nogle træk har givet 500 kilo jomfruhummer, mens andre har givet os 15 kilo, så det er virkelig svingende i øjeblikket. Men det er også blevet til cirka fem-seks tons blandet fisk, lyder det fra Peter Vadsager Husth.

Og det er ikke, fordi besætningen på trawleren FN 462 Jeanne ikke har søgt efter hummerne i Skagerrak. For som skipper siger, så har de været over det hele.

– Vi har været nord, syd, øst og vest. Man kan roligt sige, at vi har været lidt over det hele på den her tur, men det fik vi ikke flere hummere af, siger den erfarne hummerfisker.

De mængder jomfruhummer og fisk, der kommer op fra Skagerrak, afsætter teamet bag FN 462 Jeanne til Chrisfish i Frederikshavn

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn omstilling af fiskeriet

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn...