– Der har været fine forekomster af blandet fisk

RI 468 Juli-Ane har været i britisk zone for at fiske

Foto: Ole Iversen

Godt ude i den britiske zone i Nordsøen, ude midt i ingenting, har RI 468 Juli-Ane og den tre mand store besætning fisket i den seneste uges tid.

– Vi har cirka en sejltid fra havn og ud til fiskepladsen på 32 timer hver vej, og vi kører på skiftehold af en uge fra havn til havn, så det bliver til omkring fire dages effektivt fiskeri, fortæller skipper Jonas Løvendahl Nielsen fra styrehuset på RI 468 Juli-Ane.

Egentlig var planen for RI 468 Juli-Ane og besætning, at de skulle fiske efter rødspætter, men da vejret er noget ustadigt, så gider den eftertragtede fladfisk ikke lade sig fange. Men så er det heldigt, at der har været gode forekomster af andre fisk i britisk zone.

Nu er de tre mænd i gang med at foretage den lange sejltur hjem til de danske kyster, hvor fangsten bliver landet i Thyborøn.

– Der har været fine forekomster af blandet fisk der, hvor vi har fisket. Vi har godt 14,5 tons blandet fisk med tilbage. Det er blandt andet torsk, havtaske og skærising. Nu skal vi bare tilbage i havn og have det hele afsat til auktionen, siger han.

De mange fisk bliver som nævnt landet og afsat i Thyborøn, og skipper Jonas Løvendahl Nielsen brokker sig ikke over priserne på den vestjyske auktion.

– Torsk og havtaske har ligget på den gode side af 40 kroner kiloet, hvilket vi ikke klager over. Hvis det er større torsk, så kan det godt blive til 45 til 50 kroner per kilo.

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag med oplæg, debatter, smagsprøver og rørefisk

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag...