– Det står stadig sløjt til

I Skagerrak på området kaldet Banken fisker trawleren FN 226 Andrea Klitbo

FN 226 Andrea Klitbo. Foto: Fiskeri Tidende

I Skagerrak på området kaldet Banken fisker trawleren FN 226 Andrea Klitbo. Besætningen forsøger at fange jomfruhummer i både dags- og nattetimer, men skaldyrene er ikke helt med på at komme ud af deres huler og lade sig fange.

– Vi fangede 315 kilo jomfruhummer i går af de store. Men den sidste uges tid har vi primært fisket efter kuller, mørksej og torsk, da det har været svært at fange hummer. Jomfruhummerne plejer at dukke op omkring påske, men det står stadig sløjt til, fortæller Jonas Kaagh, der er 1. mand på FN 226 Andrea Klitbo.

Når det nu ikke passer jomfruhummerne at lade sig fange, så er det heldigt, at der er godt med rundfisk at fange for den tre mand store besætning på trawleren fra Læsø.

– Der er masser af kuller derude. Det er ikke de største. Der er tale om 2’ere og 3’ere, men de smager lige så godt som de helt store, lyder det fra styrehuset.

FN 226 Andrea Klitbo vil senere torsdag lægge til i Hirtshals, hvor fangsten skal losses og sendes til de respektive auktioner og fabrikker.

– Fisken sælger vi til auktionen i Strandby, og jomfruhummerne bliver afsat til Læsø Fiskeindustri. Vi får egentlig ret fine priser begge steder. Sidst fik vi 10-12 kroner pr. kilo for kuller hos Strandby, hvilket er en fin pris, når det nu er 2’ere og 3’ere.

– Sidste fangst med jomfruhummer fik vi 115 kro- ner kiloet for, men der var også tale om en helt særlig fangst. Jeg ved ikke, hvad vi får for dem, vi har fanget nu her, men hvis vi får 80 kroner kiloet, er det ganske fint, lyder det fra Jonas Kaagh.

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag med oplæg, debatter, smagsprøver og rørefisk

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag...