– Selvom det er en sløj periode, klager jeg ikke

I det sydlige Kattegat ligger Thomas Jensen og fisker efter konksnegle.

H 410 Barrett. Foto: Louise Svane Pedersen

I det sydlige Kattegat ligger Thomas Jensen og fisker efter konksnegle. Han har en times sejlads fra Hundested og ud til de nærmeste tejner.

– Vi kan sådan set fiske hele vejen fra Sjællands Odde og op til Gilleleje, for der er snegle over det hele, fortæller han.

Thomas Jensen siger, at det egentlig er et godt fi- skeri efter snegle generelt, men lige nu og her er det lidt skrabet, da sneglene yngler.

– Når de yngler, er de ikke særlig sultne, og så bliver det svært at lokke dem ind i tejnerne. Men vi fanger da stadig snegle – i nogle tejner er der måske kun et kilo snegle, hvor der under normale forhold er to. Og så snart de stopper med at yngle, trækker sneglene til og går igen i tejnerne.

– Selvom det er en sløj periode, klager jeg ikke, for det hele hænger fint sammen økonomisk. Og jeg ved med flere års erfaring, at snart vender vejret, hvilket betyder, at jeg kommer til at fange flere snegle.

Selvom Thomas Jensen definerer det her som en sløj periode, så har det altså ikke været helt skidt med fangster.

– Jeg har haft gode dage, hvor der har været alt mellem 1000 og 1400 kilo. Der var også en enkelt dag, hvor der var rigtig mange, den dag fangede jeg 2200 kilo, fortæller han.

De mange konksnegle bliver afsat til Jeka Fish i Lemvig, der eksporterer dem. Men der er flere eksportører på markedet til at aftage konksnegle. Prisen på dem er heller ikke sådan at kimse af.

– Jeg får 15-17 kroner kiloet, hvilket næsten er det samme som kiloprisen på kuller, lyder det fra Hundested.

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag med oplæg, debatter, smagsprøver og rørefisk

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag...