Forholdsvis få ture – men gode priser på hummer

Ejner Thomassen fra RS 151 Ejca kunne godt tænke sig at nå flere ture, men vejret har drillet en del. Til gengæld kan han generelt ikke klage over prisen på hummere.

RS 151 Ejca

RS 151 Ejca. Foto: Fiskeri Tidende

Lige for tiden er det lidt afdæmpet med fiskeriet. Men når vejret tillader det, så er det faktisk godt med hummere. Og priserne er heller ikke noget at klage over. Sådan lyder det fra Ejner Thomassen fra RS 151 Ejca, som fisker efter hummere i Kattegat.

Fiskeriet foregår primært i området mellem Anholt og Sverige, fortæller han:

– Vi kunne godt ønske os lidt bedre vejrforhold. I og med at vejret ikke har været det bedste, har vi ikke nået så mange ture, som vi godt kunne ønske os. Vi når nok i snit en tur om ugen, fortæller Ejer Thomassen, som har to mand med sig ombord på RS 151 Ejca.

Til Fiskeri Tidende oplyser han, at der for tiden ikke er mange ude efter hummere, og at dette påvirker priserne i en positiv retning.

– Jeg har ladet mig fortælle, at ingen fisker hummere i Skagerrak for tiden – så det påvirker også hummerprisen. Vi har været helt oppe på 100 kroner pr. kilo for hummere på nogle af vores ture, hvilket må siges at være en god pris. Andre gange har prisen ligget på omkring 70 kroner, hvilket er et mere normalt prisleje, siger Ejner Thomassen.

RS 151 Ejca afsætter hummerfangsten på Læsø, mens fisken bliver afsat i Strandby.

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at mindske CO2-udledningen

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at...