HM 323 Ralima: En nogenlunde start på året

Det blev til 4500 kilo kuller på HM 323 Ralimas første fangstrejse i 2024

HM 323 Ralima fisker med snurrevod. Foto: Fiskeri Tidende

Et nyt år er først lige begyndt for besætningen på tre mand ombord på HM 323 Ralima, som er hjemmehørende i Hanstholm. Da Fiskeri Tidende fanger skipper Niels Jørgen Olsen på telefonen, havde fartøjet først lige været inde at lande fangsten efter årets første tur på havet.

– Fiskeriet har været nogenlunde. Det er nok den mest passende beskrivelse. Vi fangede 4500 kilo kuller på den første tur. Det er ganske fint, siger Niels Jørgen Olsen.

Til gengæld kunne han godt ønske sig en større mængde i lastrummet på den tur, som HM 323 Ralima havde indledt i skrivende stund:

– Vi er taget ud igen, men på den tur, vi er i gang med nu, har fiskeriet været sløjt. Vi har så at sige ikke fanget noget i dag, siger Niels Jørgen Olsen videre.

Skipper kan fortælle, at prisen efter den seneste tur lå på omkring 15 kroner pr. kilo, hvilket han betegner som et ret almindeligt prisleje, hvis man sammenholder med et årligt gennemsnit.

2023 blev dog afsluttet på fin maner, idet priserne på auktionen i Hirtshals var ganske gode:

– Den pris, vi har fået efter vores seneste tur, er ikke så lidt lavere end sammenlignet med perioden før nytår, hvor priserne var høje. Men det var også efter en periode med dårligt vejr, som ofte påvirker prisen i en positiv retning, påpeger Niels Jørgen Olsen.

HM 323 Ralima fisker med snurrevod, og fiskeriet foregår i den danske del af Skagerrak. Fangsten bliver afsat til auktionen i Hirtshals.

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at mindske CO2-udledningen

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at...