ND 22 Merete: – Jeg kommer ikke så langt ud længere, så det bliver bare til lokalområdet

Der er ikke meget at fiske efter i Østersøen, men det har ikke fået 72-årige Elo Olsen fra Rødvig til at gå på pension

ND 22 Merete. Foto: Arkiv

Der er ikke meget at fiske efter i Østersøen, men det har ikke fået 72-årige Elo Olsen fra Rødvig ved Stevns til at stoppe med at være erhvervsfisker. Den erfarne sjællandske fisker sætter gerne sine 44 garn ud for Stevns Klint.

– Jeg kommer ikke så langt ud længere, så det bliver bare til lokalområdet. Tidligere har jeg fisket ved Sjællands Odde og Bornholm, men jeg har ikke kræfterne og energien til det længere, så jeg holder mig i nærheden, siger Elo Olsen.

Men selvom han holder sig til nærområdet med sit fiskeri, så er det ikke helt frugtesløst. For der findes fint med fladfisk i Køge Bugt nær klinten.

– Jeg røgter mine 44 garn hver anden dag, og det giver omkring 40-70 kilo blandet med rødspætter og skrubber per tur.

– Det kunne da være bedre, men til gengæld er der begyndt at komme rødtunger i mine garn. Det har jeg ikke oplevet før her ved kysten før. Her den sidste halvanden måned har jeg fanget omkring 100 kilo tunger. Det er helt specielt, at der er omtrent seks kilo tunger, når jeg røgter mine garn, lyder det overrasket fra Elo Olsen, der mistænker, at det skyldes, at temperaturen i vandet er steget, hvilket kan have fået tungerne til at rykke sig.

Prisen på fladfiskene brokker formanden for Rødvig Fiskeriforening sig ikke fuldstændig over.

– Jeg får omkring 150 kroner plus moms for de rødtunger, der vejer over 500 gram. 120 til 130 kroner for dem, der vejer 2-300 gram. Det klager jeg ikke over, fortæller Elo Olsen og fortsætter:

– De fire til seks kilo tunger, jeg fanger på en tur, ender med at give et bedre afkast end de mange rødspætter og skrubber, jeg ellers får i land.

De mange fisk, der bliver fanget ved Stevns, bliver afsat til O. V. Jørgensen, men også den lokale fiskehandler får sin del.

– Fiskehandleren vil gerne have mine fisk, da der er et godt salg i lokalfangede varer. Han fortæller, at kunderne spørger efter det, og derfor vil jeg også gerne afsætte dertil, lyder det afsluttende.

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0 procent af den maksimalt tilladte fangst

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0...